Rio Ferdinand objasnio zašto Zaha nije uspio u Unitedu

Na kraju je pohvalio igrača Palacea

Rio Ferdinand objasnio zašto Zaha nije uspio u Unitedu

E. Ganibegović

Bivši defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand govorio je o Wilfriedu Zahi i o njegovoj karijeri u Crvenim đavolima.

Reprezentativac Obale Slonovače je dres Uniteda nosio dvije godine, i od njega se mnogo očekivalo na Teatru snova, međutim nije dobio pravu priliku, pa je stalno odlazio na posudbe, dok na kraju nije napustio Crvene đavole i postao novi igrač Crystal Palacea u kojem igra sjajno.

"Mislim kako je Zaha u tom periodu bio mlad, neiskusan, trebao je vremena da sazrije i također mislim kako mu nije dato dovoljno prostora za igru", započeo je Ferdinand, pa zatim nastavio:

"David Moyes je u tom periodu bio pod pritiskom nije ga vidio kao igrača koji mu je potreban, tako je vrijeme bilo ključni faktor. Mislim da je dobio više prilike da bi napravio nekoliko drukčijih stvari, ali ono što želim reći je da bi bio tamo što se tiče njegovog nogometnog znanja."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim kako je na pravom putu da napravi dobru karijeru. Igra sjajno za Crystal Palace i vjerujem kako će ubrzo napraviti transfer u bolji klub."

"Da budem iskren, vjerovatno sam bio jedan od njegovih najvećih kritičara u klubu. Na treningu sam uvijek vikao na njega. Pokušavao sam mu pomoći da realizuje svoj cijeli potencijal."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi