Ferdinand savjetovao nove vlasnike Newcastlea o transferima: "Eto im imena"
Foto - Screenshot

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda se oglasio

Ferdinand savjetovao nove vlasnike Newcastlea o transferima: "Eto im imena"

M. Šljivak

Ekipa Newcastlea sprema se za veliki šoping u januaru.

Tim sa St. James Parku dobio je nove vlasnike i postao je najbogatiji tim svijeta i mnogi vrhunski fudbaleri se povezuju sa ovim klubom.

Savjet za novo rukovodstvo kluba imao je legendarni Rio Ferdinand koji smatra da bi Newcastle trebao imati okosnicu tima u engleskim fudbalerima.

Saopštio je nekoliko imena za koje smatra da bi bili pravo rješenje za Newcastle.

"Ja bih pokušao dovesti nekoliko igrača za koje smatram da su lako dostupni", rekao je Ferdinand i nastavio je:

"Tražio bih igrače poput Raheema Sterlinga. Ne igra redovno i popričao bih sa njim. Išao bih i po Declana Ricea. Oni bi bili prvi na mojoj listi. Zatim bih krenuo i po Jessea Lingarda. Djeluje nerealno sve dok ne pitaš ljude žele li doći u klub".

"Igrači poput Kyliana Mbappea su samo san. Ja bih se okrenuo igračima koji ne igraju previše u United, Cityju, Chelseaju. Također, probao bih dovesti mlade engleske igrače poput Maxa Aaronsa i Conora Gallaghera. Eto im dva imena", rekao je Ferdinand i zaključio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Newcastle je engleski klub. Tu želim vidjeti mlade engleske igrače i da to bude jezgro kluba", istakao je Rio.

Svrake će u januarskom prelaznom roku na raspolaganju imati 200 miliona funti za nove fudbalere, a vidjet ćemo hoće li neko od velikih imena stići na St. James Park.

Top Komentari

Eduard
Isto kao sto su mladi engleski igraci jezgro Man. Utd, Citya, Lverpoola, Chelsea.
6 1
epa
za 200 miliona oni ne mogu odvesti 2 igraca kako je otislo ovo u k... kada je aston vila prodala ono garlisha za 100 miliona, nema sanse da nekoe dovedu za tih 200 miliona pogotovo kada pokucaju na vrata i pitaju koliko kosta a ovi znaju koliko imaju para pa nece reci 20 miliona ako vidjedi 20 reci ce 50 miliona...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi