Rivaldo: Barcelona ne bi trebala prodati Arthura

Želi da ostane

Rivaldo: Barcelona ne bi trebala prodati Arthura

E. Škorić

Bivši igrač Barcelone Rivaldo poručio je klubu da ne razmatra moguće ponude za Brazilca Arthura Mela ovog ljeta.

Veznjak se povezuje s Juventusom i moguća je razmjena u kojoj bi Miralem Pjanić došao u Barcelonu, ali Rivaldo vjeruje da bi Arthur trebao ostati.

"Bilo je mnogo glasina o prodaji u Barceloni ovog ljeta, uključujući Arthura Mela, nadam se da su ovo samo glasine. Nadam se da će ostati tu dugi niz godina. Ne vidim smisla da ga se proda a došao je u klub kao potencijalni nasljednik Xavija", prenosi Marca izjavu Rivalda.

Melo je od njegovog dolaska 2018. godine bio ključni igrač Barce, ali ove sezone su ga povrede spriječile. 23-godišnjak je započeo tek 12 od 27 utakmica u La Ligi ove sezone, a Ivan Rakitić, Sergio Busquets i Frenkie De Jong dobijali su više prostora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Juventusa, interes za Arthura pokazao je i Inter, ali mladi Brazilac bi na kraju mogao ostati jer i sam ima želju da bude član Katalonaca narednih godina.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti