Rivaldo o El Clasicu: Savršen meč za Messija
FOTO - EPA

Rivaldo o El Clasicu: Savršen meč za Messija

A. Beganović
Teme:

Jedan od najvećih derbija na svijetu, onaj između Barcelone i Reala, biće odigran sutra, a o El Clasicu govorio je i nekadašnji fudbaler Barcelone, Rivaldo.

Nekada sjajni fudbaler smatra da je El Clasico prilika Messiju da još jednom pokaže da je i dalje izvanserijski fudbaler.

“Subotnji Clásico sjajna je prilika za Lionela Messija da dokaže da ostaje privržen Barceloni. Imao je teško ljeto i sezonu nije započeo sjajno, ali savršen je meč da se dokaže da je i dalje izuzetan igrač. Pobjeda protiv Real Madrida pojačat će njegovo samopouzdanje do kraja sezone", istakao je Rivaldo.

"Ova utakmica također pruža Barceloni priliku da izvrši pritisak na Real Madrid. U lošoj su formi i izgubili su posljednje dvije utakmice - obje kod kuće. Na početku sezone rekao sam da će Real imati prednost nad Barcelonom nakon što postanu prvaci La Lige i budu imali mirnu predsezonu. Ali sada Barcelona ima priliku odgovoriti tako što će Real Madrid poslati u neočekivanu krizu sa tri uzastopna poraza. S druge strane, Real Madrid će El Clasicu pristupiti kao šansi da iza sebe ostavi svoje loše rezultate. Možemo ponovo vidjeti vrlo strasnu utakmicu, čak i bez navijača na tribinama”, dodao je Rivaldo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi