"Čuo sam glasove koji su govorili da ću poginuti u saobraćajnoj nesreći, zato sam postao vjernik"

Rivaldo otkrio da je 2004. godine prošao pakao

"Čuo sam glasove koji su govorili da ću poginuti u saobraćajnoj nesreći, zato sam postao vjernik"

E. Škorić
Teme:

Bivši brazilski reprezentativac Rivaldo je 2004. godine smatrao da će umrijeti jer je čuo glasove koji nagovještavaju njegovu smrt, pa se odlučio "predati Bogu".

Priča o njegovom prelasku u vjeru ispričana je u intervjuu za argentinske novine "Clarín", u kojima se najbolji igrač svijeta 1999. godine osvrnuo na prelomni period kada je shvatio da ne može bez Boga.

“Nisam bio vjernik. Ali 2004. godine dogodilo mi se nešto nevjerovatno. Napustio sam Cruzeiro i nisam igrao. U to vrijeme počeo sam čuti glas koji mi je rekao da ću poginuti u saobraćajnoj nesreći. Cijelo vrijeme je taj glas dopirao do mene i bio je jasan. Tada mi je drugi glas rekao da, ako vjerujem u Boga, neću umrijeti", priča Rivaldo i nastavlja:

"Najčudnije je što me natjeralo da puno vozim i tražio sam bilo kakav izgovor samo da izađem iz automobila. Zbog tih glasova sam se bojao za svoj život. Jednog dana više nisam mogao, otišao sam u jedno mjesto udaljeno 160 km od Sao Paula i cijelo putovanje sam slušao taj glas, koj ije postajao sve jači i osjećao sam da bi se mogla desiti ta kobna saobraćajna nesreća. Sjetio sam se odmah nekih poznanika koji su poginuli u saobraćajnim nesrećama. Uostalom i moj otac je na taj način izgubio život. Vratio sam se uplašen, kada sam došao u kuću počeo sam da plačem kao malo dijete. Tog dana sam odlučio život posvetiti Bogu i glasovi su nestali", ispričao je bivši igrač Sao Paula, Milana i Barcelone.

Top Komentari

HarisADP
Sizofrenija
4 2
Sucro
Ameeeeeen
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi