Rivaldo smatra da je Barcelona trebala prodati Messija: Trebali su napraviti što i Real sa Ronaldom
Foto - EPA

Legenda tvrdi

Rivaldo smatra da je Barcelona trebala prodati Messija: Trebali su napraviti što i Real sa Ronaldom

Midhat Šljivak

Legenda brazilskog fudbala Rivaldo smatra da je njegov nekadašnji tim Barcelona trebala prodati Lionela Messija.

Saga o odlasku argentinskog čarobnjaka trajala je nekoliko sedmica. Na kraju je Messi ipak ostao i to nakon brojnjih prijetnji tužbama od strane bivšeg rukovodstva kluba na čelu sa Josepom Bartomeuom.

Rivaldo ipak smatra da je Messijev ostanak greška koju je rukovodstvo kluba napravilo.

"Prethodno rukovodstvo je napravilo grešku što nije prodalo Messija dok je ovaj još uvijek imao ugovor. Mogli su uraditi nešto slično kao što je Real Madrid uradio sa Cristianom Ronaldom. Prodali su ga i zaradili oko 100 miliona eura", smatra Rivaldo.

Messi je, podsjetimo, prethodnog ljeta zatražio odlazak iz kluba. Saga je trajala nekoliko sedmica, ali je na kraju ipak povukao pismo namjere o odlasku.

Rivaldo: Barcelona je moj klub, ali nikad ne bih odbio Real Madrid

Nekadašnja zvijezda Barcelone Rivaldo priznao je kako bi volio da je nekada zaigrao za Real Madrid.

Oglasi

Čuveni Brazilac je imao odličan odnos sa još jednom legendom Ronaldom i sa njim je želio da igra i u klubu. Ne bi imao ništa protiv da je prešao u Real Madrid.

"Bilo bi vrhunski da sam igrao sa Ronaldom u Real Madridu. Bili bismo zastrašujući duo", rekao je Rivaldo za Betfair i dodao je:

"Igrajući za Brazil smo pokazali šta možemo, a bili bismo još ubitačniji da smo u reprezentaciju prenijeli hemiju iz kluba. Odbrane bi nas se plašile, bez obzira gdje bismo igrali".

Otkriva Rivaldo da je on mogao 2002. godine završiti u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tog ljeta Ronaldo je potpisao za Real Madrid. Los Blancosi su željeli i mene i bilo bi nevjerovatno da smo zaigrali zajedno. Nikad ne bih odbio ponudu Reala jer sam igrao za Barcelonu. Oni će uvijek biti moj klub, ali ne bih odbio Real. Znam da bih prošao kao Figo da se to desilo", rekao je Rivaldo.

Brazilac je za Barcelonu igrao od 1997. do 2002. godine i u 235 nastupa je zabio 130 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rivaldo, kralju, da ti nije ta farba procurila u mozak malo. Iz Barcelone preci u Real je suacidalno.
4 11
Zoilomas
A sjedi fored Figa, koji je isto izdao Barcelonu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti