Rivaldo nagovara Jesusa da napusti City

Mladom Brazilcu je dosta čekanja

Rivaldo nagovara Jesusa da napusti City

S. Grebović

Brazilski napadač je u redove Cityja stigao iz Palmeirasa na zimu 2017. godine, a Građani su za tada 19-godišnjaka 'iskeširali' nevjerovatnih 32 miliona eura.

Jesus je u svojoj prvoj polusezonu na Otoku na 10 nastupa postigao sedam golova i tako nagovjestio o kakvom se napadaču radi. 

U istom ritmu je nastavio naredne sezone kada je na 29 utakmica zabio 13 pogodaka, dok je ove godine imao dosta skomniji učinak u listu strijelaca upisavši se samo sedam puta na istom broju utakmica kao prošle.

Sjajni 22-godišnjak je većinu ovih utakmica počinjao sa klupe, budući da je Sergio Aguero i dalje prvi pik napada u ekipi Pepa Guardiole. Samo je sedam utakmica ove sezone počeo kao starter.

U jednom od intervjua je priznao kako ga sjedenje na glupi ponekad frustrira, a nekad samo dodatno motiviše da bude još bolji.

"Uvijek želim igrati. Naravno da grijanje kupe frustrira, ali i podstiče da još jače treniram. Uvijek sam jasno stavljao do znanja da želim biti dio dima", izjavio je u jednom intervjuu za Goal.com.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Legendarni brazilski igrač Rivaldo, sličnog je mišljenja kada je Jesusovo igranje u pitanju. On smatra da njegov sunarodnjak zaslužuje više.

"Nije bio toliko utjecajan ove sezone kao što je bio u prethodnoj i mislim da bi trebao razmišljati o promjeni sredine, gdje će biti prva opcija u napadu, ako se nešto drastično ne promjeni."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi