Određena cijena za Ronalda: Mnogi klubovi mogu ga sebi priuštiti
Ronaldova sezona: 27 golova na 32 meča, ali Juventusu to ne znači previše

Juventus ga odlučio prodati

Određena cijena za Ronalda: Mnogi klubovi mogu ga sebi priuštiti

Edmir Škorić

Juventus je navodno odlučio da na ljeto proda Cristiana Ronalda.

Nakon očajne sezone, koja bi mogla da bude još očajnija ukoliko Inter ili pak Milan osvoje Scudetto, Juventus će morati da napravi određene korekcije. Bit će promjena u igračkom kadru, možda ode i trener Andrea Pirlo, no sada je najviše priča usmjereno ka prvoj zvijezdi.

Ronaldo je na individualnoj razini imao sjajnu sezonu, ali ipak, on je 2018. godine za 120 miliona eura kupljen kako bi se pokorila Evropa. Međutim, treću godinu zaredom Liga prvaka ostaje san Staroj dami.

Sada italijanska štampa navodi da će Juventus prodati Portugalca, a da bi izbjegao kapitalni gubitak, prodat će ga za najmanje 29 miliona eura, što zaista ne zvuči previše za jednog Ronalda, bez obzira na njegove godine. Ipak, s obzirom na to koliko je Ronaldo plaćen po sezoni, Juve bi u svakom slučaju znatno oslobodio budžet i smanjio troškove prodajom Portugalca, čak i ako se radi o skromnih 29 miliona eura.

"Srećom, još je godinu dana u Ronaldovom ugovoru, tako da imamo vremena za razgovor s njim. To trenutno nije prioritet", rekao je Juventusov direktor Fabio Paratici prije Juventusove eliminacije od Porta u utorak navečer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo je ove sezone u svim takmičenjima postigao 27 golova na 32 meča, a od dolaska u Torinu postigao je 92 pogotka na 121 utakmici.

Kao potencijalni klub u kojem će Ronaldo nastaviti karijeru navodi se njegov bivši klub Real Madrid, ali i bogati PSG.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Cinjenica je jedna, od njegovog dolaska u Juventus, ekipa je pocela djelovati jednosmjerno i razmontirano, sve lopte, akcije i ideologija je bila usmjerena prema njemu, moje misljenje je da gledam losiji Juve od kako je Ronaldo tu, iako, stoji da je ikona i da je klub sigurno u nekim drugim smjerovima prosperirao...
9 0
Pajver
Perez vraćaj ga pod hitno
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi