River razbio Kashimu i osvojio treće mjesto
Nogometaši Rivera nisu uspjeli da iskoriste ulogu favorita u polufinalu protiv Al Aina gdje su nesretno ispali na penale, no zato su bili sjajni u meču za treće mjesto

SP za klubove

River razbio Kashimu i osvojio treće mjesto

Edmir Škorić

U utakmici za treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu u Abu Dhabiju River Plate je razbio Kashimu s 4:0.

River je nesretno u polufinau na penale ispao od Al Aina, pa je ostao bez željenog finala protiv Real Madrida, no zato je u meču za treće mjesto prvak Južne Amerike deklasirao japansku Kashimu.

Mada, ruku na srce, River nije baš zaslužio ovako uvjerljivu pobjedu, pošto je tim Kashime imao nekoliko stopostotnih šansi i čak četiri puta je pogađao okvir gola Argentinaca.

River je inače poveo preko Zuculinija u 24. minuti, a onda u periodu od 73. do 93. minute dao još tri gola. Martinez je ušao s klupe i zabio je dva gola, a jedan je postigao Borre iz penala.

River će tako osvojiti bronzu na klupskom SP-u, a od 17:30 će Real Madrid kao veliki favorit igrati protiv Al Aina u meču za zlato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti