Velika drama u Al-Ainu, igrači Rivera ostali bez finala i vjerovatnog duela s Real Madridom

Svjetsko klupsko prvenstvo

Velika drama u Al-Ainu, igrači Rivera ostali bez finala i vjerovatnog duela s Real Madridom

Edmir Škorić

River Plate je u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva igrao protiv Al-Aina, a na kraju je ispao nakon penala.

U sjajnom meču u Al Ainu domaćin je uspio da se odupre pobjedniku Copa Libertadoresa i da na kraju poslije velike borbe ode u finale.

Poveo je domaći tim već u trećoj minuti golom Berga, ali već u 11. minuti Borre donosi izjednjačenje River Plateu, da bi samo pet minuta kasnije isti igrač pogodio za preokret

U nastavku je Caio donio izjednačenje Al-Ainu, a najbolju šansu za River propušta Martinez, koji je u 69. minuti promašio penal.

Ostalo je 2:2, iako je bilo zaista šansi na obje strane, a penali su odlučivali o pobjedniku. Ekipa koju vodi Zoran Mamić na kraju je imala više sreće i došla je do velike pobjede.

U finalu klupskog SP-a će igrati protiv boljeg iz duela Real Madrid - Kashima koji je na programu sutra.

Top Komentari

Mase007
Hejteri ce reci stimanje Realu protivnika hahaha
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi