Znate li koliko je grad Madrid zaradio od finala Copa Libertadores?
Madridu je pripala čast da organizuje ovaj spektakularan meč, a glavni grad Španije je to obavio na zavidan način.

Glavni grad Španije je pravi pobjednik

Znate li koliko je grad Madrid zaradio od finala Copa Libertadores?

Iako je ekipa River Platea osvojila Copa Libertadores u nedjelju navečer na Santiago Bernabeu, ipak je pravi pobjednik finalne utakmice grad Madrid.

Podsjetimo, Madridu je pripala organizacija ove sjajne utakmice između Rivera i Boce i to nakon što je odlučeno da se meč ne može igrati u Argentini, a glavni grade Španije je domaću zadaću obavio na najbolji mogući način.

Naravno, i Madriđani su imali profit od ovog meča i to ogroman, a inostrani mediji prenose da je grad samo od direktnih prihoda 'inkasirao' oko 42 miliona eura.

"Još 50 miliona eura će doći kao efekat španskog brenda i brenda Madrida", kratko je dodao predstavnik lokalne vlasti Rodriguez Uribes.

Zanimljivo, konačna brojka koju je Madrid zaradio od revanša finala Copa Libertadoresa premašuje 55 miliona eura, koliko su po zvaničnim izvještajima zaradili gradovi Lisabon i Milano za organizaciju dva finala Lige prvaka.

Podsjetimo još jednom da je River u pomenutom finalu nakon produžetaka savladao Bocu, a konačni rezultat je bio 3:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti