Rizvić: Iako smo drugi, naš cilj je i dalje ostanak u ligi

Budućnost želi ostvariti cilj

Rizvić: Iako smo drugi, naš cilj je i dalje ostanak u ligi

Edmir Škorić

Odmor za neke prvoligaše je završen, a uskoro s pripremama počinje i drugoplasirana ekipa Budućnost iz Banovića.

Budućnost je pojačao golman Muris Pirić, što nam je još jednom potvrdio trener Banovićana Munever Rizvić, koji je još dodao da se "svašta može dogoditi do kraja prijelaznog roka".

"Dogovorili smo saradnju sa Murisom Prićem i to je to za sada što se tiče odlazaka i dolazaka. No, do kraja prijelaznog roka ima još vremena, postoji mogućnost za još neke promjene", istakao je Rizvić za SportSport.ba, pa se osvrnuo na pripremni period.

"Najvjerovatnije ćemo cijele pripreme obaviti u Banovićima, s tim što ćemo sedam dana boraviti na Zlaći".

Budućnost je trenutno na drugom mjestu Prve lige FBiH, ali cilj Rudara je da se ostane u ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Iako smo drugi na tabeli, ne gledamo prema Premijer ligi, odnosno naš osnovni cilj prije početka sezone je bio ostanak u premijerligaškom društvu i tako je i danas. Istina je da smo na drugom mjestu, ali zbog skraćenja Premijer lige postoji mogućnost da prvoligaško društvo napusti veći broj klubova, a bodovna razlika između nas i ekipa koje se bore za opstanak nije veliki, tako da još uvijek razmišljamo o ostvarivanju našeg cilja prije početka sezone. Mada, moram također reći da nećemo odustati od najboljeg scenarija ukoliko nam se ukaže šansa", dodao je Rizvić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi