Rizvić na spisku, Preldžić ne

Poznat sastav Slovenije za Mundobasket

Rizvić na spisku, Preldžić ne

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Memi Bečirović objavio je spisak od 17 igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo koje krajem avgusta počinje u Turskoj.

Među 17 igrača se našlo i ime Hasana Rizvića, centra Azovmasha, Mirza Begić je na rezervnom spisku od tri imena u slučaju povrede nekoga, dok Emira Preldžića nema nikako na spisku. Očito su Slovenci shvatili da je Emir odustao od igranja za njih.

Na spisku nema ni dugogodišnjeg kapitena Matjaža Smodiša, zbog povrede, dok su nastup otkazali Erazem Lorbez i Saša Vujačić. Pored Begića na rezervnom spisku se nalaze još  Marko Vranković i Sarajlija Aleksandar Čapin.

Spisak reprezentacije Slovenije:

Sani Bećirović, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Jaka Lakovič, Beno Udrih, Samo Udrih, Sandi Čebular, Goran Jagodnik, Dino Murič, Boštjan Nahbar, Primož Brezec, Matej Krušič, Hasan Rizvić, Uroš Slokar, Gašper Vidmar  i Miha Zupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.