Rizvić: Ovo je premalo ako želimo biti prvi, meč s Gradinom bit će odlučujući
Ekipa iz Banovića imala je sve u svojim rukama nakon prvog dijela sezone, međutim drugi dio sezone nisu otvorili kako su planirali pa je tim iz Srebrenika iskoristio njihove loše partije te bodovno se poravnao sa njima na vrhu tabele

Trener Budućnosti iz Banovića za SportSport.ba

Rizvić: Ovo je premalo ako želimo biti prvi, meč s Gradinom bit će odlučujući

E. Dindić

Fudbaleri Budućnosti iz Banovića nakon prvog dijela sezone bili su lideri na tabeli Druge lige Federacije BiH. Drugi dio sezone nisu otvorili kako treba, pa je njihove loše partije iskoristila ekipa Gradine iz Srebrenika, koja se bodovno poravnala sa timom iz Banovića. Do kraja prvog sezone vodiče se žestoka borba za plasman u veći rang takmičenja. 

Munever Rizvić, trener Budućnosti iz Banovića, za SportSport.ba govorio je o zadnjoj utakmici svoga tima protiv Svatovca. Rekao je kako su ga pojedini fudbaleri njegovog tima razočarali,a također se nada da će plasman u viši rang izboriti ekipa koja će biti bolja na terenu.

"Jedna veoma korektna, čvrsta borbena utakmica. Domaćini su početkom drugog poluvremena uspjeli da iskoriste jednu našu nesmotrenost i postignu pogodak. Imali smo i mi svoje dvije-tri prilike, koje nismo uspjeli da iskoristimo. Dosta teška utakmica, teren jako težak za igru ali moram da kažem da je zaslužena pobjeda domaćina u ovom susretu.", rekao je Rizvić za SportSport.ba, te je nastavio:

"Vjerujem duboko da će ekipa koja bude bolja na terenu ući u veći rang takmičenja. Mi jednostavno nismo bili na svom nivou u nastavku sezone, što je ekipa iz Srebrenika iskoristila te bodovno se poravnala sa nama. Mislim da će nastavak prvenstva biti dosta interesantniji, ali isto tako mišljena sam da ništa nije izgubljeno te da tek ono najbolje od nas slijedi".

"Što se tiče mog tima, više sam očekivao od veznog reda, koji nije bio na nivou u prethodnim susretima. Ali isto i tako fudbaleri navalnog reda su dosta zakazali, jedan gol u tri gostujuće utakmice je premalo ako želimo da se plasirmo u veći rang", dodao je.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Gradinu dočekujemo u devetom kolu drugog dijela prvenstva u utakmici koja, kako stvari stoje, sve će da odluči.  Mislim da smo jači i kvalitetniji ali da nam nedostaje samopouzdanja koje moramo što prije vratiti ako planiramo da se plasiramo u veći rang, gdje nam je mjesto", rekao je Rizvić.

Podsjetimo, nakon 19 odigranih kola u Drugoj lifi Federacije Bosne i Hercegovine ekipe Budućnosti i Gradine bodovno su poravnate na vrhu tabele sa 37 osvojenih bodova.

Top Komentari

yess81
Sami ste krivi ,dovodite napadace iz kantonalnih liga ,pojacanje iz Soline hehe
0 0
cako
fudbaleri navalnog reda? zar nije lakse jednostavno napisati - napadaci?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi