Rizvić: Slovenci me neće pustiti

Rizvić: Slovenci me neće pustiti

Hasan Rizvić, Emir Preldžić i Mirza Begić neće vjerovatno nikada obući dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Selektor Slovenije Jure Zdovc uvrstio je na spisak košarkaške reprezentacije te zemlje Preldžića i Begića, pa je postojala nada da će barem Hasan Rizvić obući dres nacionalne selekcije svoje domovine. Međutim, ni od toga neće biti ništa.

“Slovenci me definitivno neće pustiti, kao i nijednog drugog igrača. To je njihov stav i zbog toga i nisam poslao svoje papire KSBiH”, rekao je Rizvić za Dnevni avaz.

FIBA je donijela pravilo po kojem bi se moglo desiti da ova trojica košarkaša obuku dres BiH, ali samo u slučaju dogovora sa Košarkaškim savezom Slovenije. Slovenci, međutim, nisu bili za dogovor i tako prestaje priča o povratku “bosanskih Slovenaca” u nacionalni dres domovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.