Robben govorio o najdražim pobjedama i najbolnijem porazu u Bayernu

10 godina proveo u Minhenu

Robben govorio o najdražim pobjedama i najbolnijem porazu u Bayernu

E. Škorić

Arjen Robben ostavio je veliki trag u Bayernu čiji dres je nosio od ljeta 2019., pa sve do prošle godine.

Nakon 10 godina je Robben napustio Bayern, ali bivši nizozemski reprezentativac rado priča o svim stvarima koje je proživio kao član njemačkog prvaka.

Prvo je govorio o utakmicama koje se najradije danas sjeti.

"Zapravo, postoje dvije takve utakmice: polufinalni susreti s Barcelonom 2013. godine, kada smo kod kuće pobijedili 4:0 i 3:0 na Camp Nou. Osjećao sam da smo tada bili nepobjedivi. Nakon finala protiv Borussije, proveo sam najbolji odmor u životu. Najvažnije je da smo ostali pohlepni za pobjedama, usprkos osvojenim trofejima", kazao je Robben, pa se osvrnuo i na one najteže utakmice.

"Finale Lige prvaka 2012. protiv Chelseaja mi je najteža utakmica. Mi smo bili favoriti, dominirali, vodili osam minuna prije kraja, ali na kraju ostali razočarani. Ali također teško su mi pali i polufinalni porazi od španskih ekipa. I 2014. godine protiv Real Madrida, a 2016. protiv Atlética, zasluženo smo stigli do finala. Žalosno je što s Pepom nismo uspjeli na najbolji način završiti veliki rad".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Priznaje da nije nikada požalio što je prihvatio poziv Louisa van Gaala i prešao u Bayern.

"Kad me Van Gaal nazvao, bio sam sretan u Real Madridu. Razlog zbog kojeg me uspio uvjeriti da se preselim u Minhen je taj što je Real Madrid potpisivao jednu superzvijezdu za drugom. U to vrijeme moja je jedina želja bila osvojiti Ligu prvaka, a Bayern nije bio jedan od najboljih klubova u Evropi. Ali iskoristio sam priliku i isplatilo se. Odluka nije bila laka, ali ispostavilo se da je razdoblje u Bayernu ujedno najbolje u mojoj karijeri", dodao je Robben.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi