Timo Werner je odabrao Bayern
Timo Werner je ove sezone veoma dobar. Njegov učinak je 16 golova i 10 asistencija u Bundesligi (Foto: EPA)

Završava se saga o transferu

Timo Werner je odabrao Bayern

M. Šljivak

Napadač RB Leipziga Timo Werner (23) konačno je odabrao novi tim.

Ovaj 23-godišnji napadač odlučio se na prelazak u redove minhenskog Bayerna i prihvatio je ponudu Bavaraca u odnosu na ostale koje je imao.

Werner je svojim igrama privukao veliku pažnju evropskih velikana. U redu su stajali mnogi timovi, a na kraju se on odlučio na prelazak u Minhen.

Razgovori o transferu između klubova traju već duži period. Fudbaler je odlučio da odbije i sve ponude o produženju saradnje od strane trenutnog kluba i vrlo je moguće da ćemo ga gledati u dresu Bayerna.

Aktuelni ugovor Wernera sa Leipzigom veže do ljeta naredne godine, a ovaj tim je za njegove usluge postavio cijenu od 60 miliona eura.

Ogroman interes za njegove usluge pokazivao je i Liverpool. Čak je i stručnjak za transfere Ian McGarry u svom podcastu najavio da je mogućnost da dođe do transfera.

Ipak, da su Redsi odustali od njegovog dovođenja jasno je zbog činjenice da je Divocku Origiju ponuđen novi ugovor i Werneru je preostao samo potpis za Bayern.

U RB Leipzigu su nedavno potvrdili da će sjajni napadač napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nismo imali izbora, željeli smo da produžimo ugovor ali nismo uspjeli i bespredmetno je da čekamo istek ugovora kada može da bira sredinu. Želimo da dobijemo što više novca", naglasio je Oliver Mintzlaff, generalni direktor RB Leipziga.

Sada se samo čeka potvrda posla...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi