Zbog ovakvih stvari je Bayern veliki: Igraju za Kaiserslautern kako bi ih spasili raspada

Gigant iz Minhena odlučio pomoći

Zbog ovakvih stvari je Bayern veliki: Igraju za Kaiserslautern kako bi ih spasili raspada

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern odlučio je pomoći ekipi Kaiserslauterna u najtežoj borbi u klupskoj historiji.

Nekadašnji prvak Njemačke nalazi se u teškoj situaciji. Zbog dugovanja ne mogu dobiti licencu za takmičenje u trećoj ligi naredne sezone, pa je Bayern odlučio uskočiti.

Bavarci su odlučili organizovati 'utakmicu spasa' za Kaiserslautern. Susret će se odigrati 27. maja na Fritz Walter stadionu, a sav prihod će otići na spašavanje kluba i dobijanje licence.

"Kaiserslautern je jedan od najvećih njemačkih klubova. Igrali smo dosta legendarnih utakmica protiv njih. Fudbal živi zbog emocija, sportskog rivalstva i solidarnosti. Zato smo se odlučili pomoći i nadamo se da će se Kaiserslautern uskoro vratiti u Bundesligu", rekao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

'Crveni đavoli' su bili četiri puta prvaci Njemačke. Posljednji naslov su osvojili 1998. godine i to u velikom stilu. Ušli su u Bundesligu, pregazili sve i šokirali svijet.

Od 2006. godine ovaj tim je većinom igrao u Cvajti. Iz Bundeslige je posljednji put ispao prije sedam godina, a prošle godine su ispali u treći rang.

Financije im predstavljaju veliki problem. Dugovi su ogromni, a Bayern će na ovaj način pokušati da pomogne kako bi se zaustavio dalji pad Kaiserslauterna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije ovo prvi put da Bavarci pomažu rivale iz Bundeslige. Pomogli su i Borussiji iz Dortmunda kada je ovaj tim bio pred raspadom zbog financijskih problema, ali se za to saznalo tek godinama kasnije.

Također, pomagali su i St. Pauliju, te Kickersu iz Offenbacha kojima su isto tako organizovali utakmice kako bi im se prikupila sredstva za nastavak funkcionisanja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teodin
SALIH AMIDJIC BI ORGANIZOVAO DA SARAJEVO ILI ZELJO ISPADNE I UGASI SE,KAKVA BRUKA SU NASI LJUDI PO KLUBOVIMA,,,SVAKA CAST ZA BAJERN,TAKO RADE SAMO VELIKI LJUDI.
1 7
payron
Veliki Respekt
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi