U Hrvatskoj pozdravljaju otkaz Jarniju, ali komentar o Livaji dominira: “E da ste ovako brzi bili…”

Da li je HNS postupio ispravno?

U Hrvatskoj pozdravljaju otkaz Jarniju, ali komentar o Livaji dominira: “E da ste ovako brzi bili…”

Endin Čaušević

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je jutros da Robert Jarni više nije selektor kadetske reprezentacije Hrvatske, te da je jednoglasnom odlukom dobio otkaz zbog komentara koje je dao o zagrebačkom Dinamu. U Hrvatskoj su s oduševljenjem dočekali takvu odluku, ali jedan komentar na Instagramu ih je itekako zatekao.

Jarni se našao na nevjerovatnom udaru javnosti u Hrvatskoj nakon izjave da će u okršaju Konferencijske lige između Betisa i Dinama navijati za španski klub u kojem je proveo nekoliko godina svoje igračke karijere.

Međutim, sigurno ni slutio nije kakvu reakciju će izazvati takvom izjavom jer je mnogima, a ponajviše navijačima Dinama zasmetalo ono što je rekao.

Takvu izjavu osudio je čak i kapiten zagrebačkog kluba Bruno Petković na sinoćnjoj press konferenciji na kojoj je Jarnija nazvao klaunom. Jutros je reagovao i HNS koji je saopštio da Jarni više nije trener kadetske selekcije.

HNS je objavio da je donesena jednoglasna odluka da se hrvatskom stručnjaku uruči otkaz što je javnost u Hrvatskoj itekako pozdravila.

Oglasi

Mnogi su ostavili komentar na objavi HNS-a na Instagramu slaveći što je Jarni dobio otkaz. Očito je da su to mnogi priželjkivali, te nisu krili sreću kada su saznali na koji način je HNS odlučio da reaguje povodom svega to se dešavalo prethodnih dana.

"Zbogom i više se ne vraćaj", "Podrška HNS-u", "Tako treba, nije ni zaslužio voditi reprezentaciju", "Bravo! Tom klaunu zabranit doživotni dolazak na Maksimir također", "Kao Dinamovka, mogu iskreno reći da uvijek navijam za Rijeku, Osijek, Hajduk kada igraju u Europi, vjerujte mi kada kažem da vrištim od sreće kada zabiju ili pobjede. Oni su naši, trebamo biti uvijek uz njih", samo su neki od komentara na objavu HNS-a.

Međutim, jedan komentar koji je izazvao najveću reakciju i dobio veliki broj lajkova mnoge je ostavio bez teksta i "zaledio".

Očito da se radi o jednom od navijača Hajduka koji ne podržava takvu odluku HNS-a i zapitao se interesantnu stvar koja je izazvala veliku raspravu.

"E da ste ovako brzi bili kada su huligani napali Livaju u Rijeci...", napisao je jedan od navijača aludirajući na skandal koji se desio prošlog ljeta kada je napadač Hajduka ušao u sukob tokom treninga Hrvatske, a ubrzo se nakon toga i oprostio od nacionalnog tima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

   Komentar koji je izazvao dosta bure na objavi HNS-a na Instagramu

Međutim, mnogi su u odgovoru poručili da je Livaja bio krivac što se sukobio s huliganima koji su ga vrijeđali i da je HNS pravilo postupio iako se sigurno niti jedan jedini navijač Hajduka neće usaglasiti s takvim mišljenjem.

No, da li je HNS ishitreno reagirao na cijeli skandal oko izjave sada već bivšeg selektora kadetske selekcije te zemlje ostaje nam da vidimo. Iako su mnogi pozdravili takvu odluku jasno je da ima i onih koji smatraju da je ista nepravedna i da HNS ranije nije reagovao na takve načina u mnogo većim skandalima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Dobro ali koga su tada trebali smijeniti? Tog navijača? A i tu imaš neoprostivu reakciju Livaje, msm suigrači su ispali shupci ali gdje ćeš skakati po ogradi ko kengur.
2 0
Manager
Jel ovo nama "novinar" upravo prepricao raspravu iz komentara sa instagrama?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi