Robert Jarni: “Ne navijam za Dinamo”, HNS: “Metla, smijenjen si!”

Jednoglasna odluka

Robert Jarni: “Ne navijam za Dinamo”, HNS: “Metla, smijenjen si!”

Endin Čaušević

Hrvatski stručnjak Robert Jarni našao se na meti žestokih kritika zbog nastupa u javnosti u prethodnim danima, a sada je reagovao i Hrvatski nogometni savez koji je ovom treneru uručio otkaz na poziciji selektora kadetske reprezentacije.

Jarni je izazvao dosta pažnje prije nekoliko dana kada je poručio da meču Konferencijske lige između zagrebačkog Dinama i Betisa navija za španski klub u kojem je nekada igrao, te je dobio žestoke kritike u Hrvatskoj.

Na tu temu sinoć je govorio i Bruno Petković na press konferenciji Dinama, te kapiten Modrih uopšte nije štedio legendu Hajduka.

Na kraju je u potpunosti izgubljen kompas i kontrola, a tačku na sve što se dešava stavio je HNS koji je odlučio da uruči otkaz nekadašnjem reprezentativcu Hrvatske.

"Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima.

Oglasi

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji", saopštio je HNS.

I navijači Dinama sinoć su odlučili da pošalju jasnu poruku sada već bivšem selektoru kadetske selekcije Hrvatske, te mu daju do znanja šta misle o njegovoj izjavi da neće navijati za klub s Maksimira.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Bodi ponos svojeg roda, Međimurec bodi, bodi Hrvat, ili budi robert jarni!", poručili su Bad Blue Boysi.

Inače, transparent je istaknut u Međimurju gdje je Jarni rođen i napravio prve fudbalske korake prije nego što je otišao u Hajduk.

Top Komentari

Ajax11
Pa ondah u našen savezu bi trebalo 80% uposlenika ostati bez posla- prvi Vico koji javno navija za drugu drzavu …
3 0
FahrudinKonjHodzic
ceraj tovarska gofna napolje
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi