'Slučaj Modrić': Slavni Vatreni otkrio šta uništava Luku i slabu tačku zbog koje postane prosjek
Veliko je nezadovoljstvo kod iskusnog Hrvata što utakmice većinom gleda s klupe (Teresa Kroeger RHR-FOTO TK)

Zanimljivo viđenje situacije

'Slučaj Modrić': Slavni Vatreni otkrio šta uništava Luku i slabu tačku zbog koje postane prosjek

Midhat Šljivak

Luka Modrić vjerovatno napušta Real Madrid na kraju sezone, a ako je suditi prema slavnom hrvatskom reprezentativcu Robertu Jarniju, 38-godišnji veznjak se ne osjeća baš dobro i činjenica da ne igra bit će presudna u odluci o odlasku.

Robert Jarni je uvjeren kako Luka Modrić od naredne sezone neće nositi dres madridskog Reala. U razgovoru za Relevo legendarni 'Vatreni' je otkrio šta je zapravo problem za Modrića u Madridu i šta to hrvatsku zvijezdu 'uništava'.

"Ono što vidim je da se on ne osjeća baš dobro i uvjeren sam da će otići iz kluba", rekao je Jarni za Relevo i dodaje:

"On je najbolji veznjak kojeg sam ikad vidio. Još uvijek može igrati na visokom nivou, ali problem je kad ne počinje utakmice. Za njega nikako nije dobro da ulazi u finišu."

Jarni smatra da Luka Modrić jednostavno izgubi samopouzdanje kada ne igra iako je već veoma iskusan fudbaler.

Oglasi

"On je igrač koji je mnogo bolji kada ima više prostora da nametne svoj ritam. Kada to nema, izgubi samopouzdanje i nije ni blizu tom nivou", rekao je Jarni.

Odluka o Modriću i njegovom statusu u klubu bit će donesena na kraju sezone. Ogromne su šanse da će Hrvat nakon 12 godina napustiti klub, a vidjet ćemo hoće li nastaviti karijeru negdje drugo ili će okačiti kopačke o klin nakon nastupa za reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu.

Modrić je u Madridu osvojio apsolutno sve i mirno može da okonča karijeru ako to želi. Sve što je mogao uspio je uzeti i preostalo mu je da uživa u fudbalu.

I Robert Jarni je nastupao za Real Madrid

Robert Jarni je u bogatoj karijeri nastupao za vrhunske klubove, a među njima je i Real Madrid.

Oglasi

On je u zaista čudnom spletu događaja 1998. godine iz Betisa otišao u Coventry nakon što ga tim iz Seville nije želio prodati Realu, ali ubrzo ga je engleski klub prodao u Madrid bez ijedne odigrane zvanične utakmice.

Jarni se nije najbolje snašao u Madridu. Imao je malu minutažu, uglavnom je bio rezerva, ali je uspio skupiti ukupno 36 nastupa u svim takmičenjima i ostvariti učinak od tri pogotka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je u karijeri nastupao još za Betis, Bari, Las Palmas, Torino, Juventus, Hajduk i Panathinaikos.

Kao trener vodio je Hajduk, Istru, Sarajevo, Pecs, Puskas Akademiju, radio je u Indiji, a trenutno je selektor U17 selekcije Hrvatske.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi