Zvijezda Bayerna zadala novu veliku glavobolju Hasanu Salihamidžiću

Nakon Lewandowskog

Zvijezda Bayerna zadala novu veliku glavobolju Hasanu Salihamidžiću

Eldar Ganibegović

Nakon Roberta Lewandowskog, još jedan fudbaler Bayerna želi novi ugovor.

Radi se o Thomasu Mulleru kojem, kao i Neueru, ugovor ističe na kraju iduće sezone. Podsjetimo, i Lewandowski ima ugovor do ljeta 2023. godine i već vrši pritisak na rukovodstvo Bayerna.

U intervjuu za ugledni njemački Bild Muller je bio totalno iskren i rekao da se u Bayernu planira zadržati još najmanje tri godine.

"Odlučio sam da do 2025. želim igrati nogomet na najvišoj razini. Ovako to izgleda u ovom trenutku. Moj ugovor trenutno vrijedi do 2023. godine, pa morate vidjeti šta ćemo učiniti po tom pitanju. Uglavnom, klub i mi igrači uvijek na neki način razgovaramo jedni s drugima", rekao je Muller.

"Mislim da postoji veliko međusobno poštovanje s obje strane", dodao je.

Unatoč Mullerovom optimizmu, stvar možda i nije tako jednostavna. Prema pisanju njemačkih medija, Bayern koči razgovore o produženju ugovora sa svojim zvijezdama jer je zabrinut za finansije kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern je zabrinut da će Lewandowski, Muller i Neuer zahtijevati veliku povišicu zbog svog statusa u klubu. Šefovi to žele izbjeći jer igrači već zarađuju najviše", piše Sport Bild.

Navedena trojica iz klupske blagajne svake godine kolektivno inkasiraju čak 64 miliona eura. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Evo bas pricam sa mojim zenicaninom i citam ssba kazem mu evo opet onog saliham objavljuju, fuj jes mi muka kad ga vidim. Pa ovim ****om se jedino ssba ponosi. Fuj jes odvratan cigo odurni
2 11
Ne pisite gluposti. Müller ce i dzabe igrat za Bayern ako treba.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi