Robert Lewangolski: Novi veliki jubilej poljske gol mašine!

Sinoć zabio dva Villarrealu

Robert Lewangolski: Novi veliki jubilej poljske gol mašine!

Eldar Ganibegović

Barcelona je sinoć bez većih problema s 3:0 savladala Villarreal u 10. kolu španske Primere.

Dva gola za katalonsku ekipu, u 31. i 35. minuti, postigao je Robert Lewandowski, dok je Žutu podmornicu dokrajčio mladi Ansu Fati.

Pohvalno o igri Roberta Lewandowskog nakon utakmice govorio je i Xavi Hernandez, šef stručnog štaba Barcelone.

"Nezasitan je. Ima ciljeve u glavi. On je ubojica. Vidi puno na terenu, spretan je i traži prostor. On je jednostavno sjajan napadač", rekao je Xavi.

Za kapitena fudbalske reprezentacije Poljske to je ukupno bio 16. gol za Barcelonu u 14 utakmica, a dodao je i tri asistencije.

Sinoć je Lewandowski stigao i do velikog jubileja. Naime, njegov prvi gol protiv Villarreala sinoć bio je njegov ukupno 600. u profesionalnoj karijeri, što znači da je sada na brojci od 601.

Do sada je u karijeri bio 18 puta najbolji strijelac nekog takmičenja. Sedam puta je to bilo u Bundesligi, a u sezoni 2020/21. je s 41 golom srušio rekord legendarnog Gerda Mullera po broju golova u jednoj sezoni njemačkog prvenstva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pet puta je bio najbolji strijelac i u Kupu Njemačke, jednom u Ligi prvaka, po jednom u kvalifikacijama za EURO i SP, jednom u poljskoj Ekstraklasi i dva puta u drugoj ligi Poljske.

Ako ovako nastavi, vrlo je jasno da će nakon Poljske i Njemačke osvojiti nagradu i za najboljeg strijelca i u ligi Španije.

601 gol Roberta Lewandowskog

TIM BROJ GOLOVA
Bayern 344
Borussia Dortmund 103
Reprezentacija Poljske 76
Lech Poznan 41
Znicz Pruszkow 21
Barcelona 16
Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije