"Neprihvatljivo" ponašanje jednog od najplaćenijih u Barceloni, navijači ga izviždali

Previše griješi ove sezone

"Neprihvatljivo" ponašanje jednog od najplaćenijih u Barceloni, navijači ga izviždali

Edmir Škorić

Nakon utakmice Barcelone protiv Villarreala internetom je kružila snimka na kojoj se vidi "neprihvatljiv" potez Gerarda Piquea.

Barcelona je u četvrtak navečer pobijedila ekipu Villarreala sa 3:0 i prekinula mini-seriju loših rezultata, te zadržala korak za vodećim Real Madridom, koji je sada udaljen 'samo' tri boda.

Definitivno važan trijumf i za Xavija Hernandeza, kome je uprava kluba navodno postvila ultimatum od dvije utakmice. Prva je prošla uspješno, druga se igra u nedjelju na San Mamesu protiv Athletic Bilbaa.

Dosta pažnje sa svoja dva gola privukao je sinoć poljski reprezentativac Robert Lewandowski, ali još više svojim ponaašnjem iskusni štoper Gerard Pique.

Ove sezone pruža dosta slabe partije i smatra se glavnim krivcem za primljene golove u remiju s Interom (3:3) u Ligi prvaka. "Piqueove pogreške postaju simbol pad", naslov je jednog teksta Mundo Deportiva i na osnovu njega sve možete da zaključite.

ABC Desportes je otkrio da je Joan Laporta, između ostalog, okrivio Piquea za užasno financijsko stanje kluba jer je odbio pristati na smanjenje plate. Predsjednik Barcelone nada se da će igrač napustiti ekipu nakon sezone. Nedavno su mediji objavili da bi mogao preći u Atletico Madrid.

Oglasi

A protiv Villarreala je tek dvadesetak minuta prije kraja dobio priliku da uđe u igru, kada je sve već odavno bilo riješeno (Barca je i tada imala 3:0). Video koji se pojavio na interentu pokazuje kako se Španac nije previše zagrijavao prije izlaska na teren te je većinu vremena stajao u uglu i gledao utakmicu.

"Neprihvatljivo", bio je komentar Barcinih navijača, ali i brojnih španskih medija, koji smatraju da Pique, bez obzira na sve nedaće s kojima se posljednje vrijeme susreće, mora da bude mnogo profesionalniji prema svom klubu.

Na konferenciji nakon utakmice Xavi je odlučio braniti Piquea. "Pique je primjer svima u svlačionici. Daje sve od sebe bez obzira igra li deset ili 90 minuta . Ovo je pravi kapitenski primjer i to ljudi moraju znati. On je pravi pobjednik. Da nije istina, ne bih to rekao", izjavio je zbog pobjede dobro raspoloženi Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, kada je ulazio na teren, Piqueu su mnogi navijači zviždali. Čini se da su brzo zaboravili šta je sve uradio za katalonski ponos, ali s druge strane, njihovo nezadovoljstvo je i razumljivo s obzirom na to kako iskusni defanzivac igra ove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Galacticosi
Na San Mamesu protiv Athletic Bilbaa. Neće igrati sigurno samo mogu na Nou Campu
1 0
Benz
U Uefaloni uvjek neko drugi kriv za sve.. pazi kad je Pique kriv za uzasno finasisko stanje u klubu . Sjetimo se da su navijaci bili krivi kad ispadose iz El
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi