Igrači Barcelone gledaju i ne vjeruju u kakvom stanju je noga Lewandowskog nakon El Clasica

Scena iz svlačionice

Igrači Barcelone gledaju i ne vjeruju u kakvom stanju je noga Lewandowskog nakon El Clasica

A. Čaušević

Barcelona je dobila još jedan El Clasico te u sef stavila titulu prvaka Španije pošto sada ima 12 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid. U svlačionici poslije utakmice prilikom slavlja jedan detalj je mnogim zapao za oko.

Svaki okršaj između Barcelone i Reala donosi ogromnu tenziju i napetost, igrači s obje strane su izuzetno borbeni pa su žestoki startovi neminovnost.

San svakog igrača je da jednog dana zaigra za mnoge najveću utakmicu na svijetu i oni koji dobiju priliku uvijek daju maksimum i igraju do krajnjih granica.

Do krajnjih granica sinoć je igrao i Robert Lewandowski te mu nije padalo napamet da traži izmjenu bez obzira što je većinu meča igrao sa nezgodnom povredom.

Naime, prilikom zajedničkog fotgrafisanja se najbolje vidjelo u kakvom stanju je noga sjajnog Poljaka koji nije zabio, ali je svejedno dao doprinos.

Oglasi

Kao što se može vidjeti prsti lijeve noge su bili krvavi, a krv je prošla i kroz štucne što dovoljno govori koliko su defanzivci Reala bili agresivni.

Pojedini igrači Barce poput Sergia Bsuquetsa i Francka Kessijea su sa čuđenjem gledali u nogu poljskog napadača koji s druge strane nije pokazivao nikakvu bol.

Lewandowski je s Barcelonom doživio razočarenje na eurosceni s obzirom na ispadanje u Ligi prvaka i Europa ligi, ali neka "utjeha" ostaje vrlo izvjesno osvajanje La Lige.

Poslije 26 odigranih kola Barcelona je skupila 68 bodova, ostavila je Real na -12 poslije El Clasica i samo čudesni "harakiri" ih može spriječiti u osvajanju prve titule nakon četiri godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Može se reći da sjajni Poljak i nije imao problema sa adaptacijom na novu sredinu pošto je na učinku od 25 golova u svim takmičenjima.

Do sada je sa Kataloncima osvojio španski Superkup i to upravu u pobjedi nad Realom, a imat će priliku i da Kraljeve izbaci u polufinalu Kupa kralja poslije trijumfa u prvom meču od 1:0.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Jesi dosadan iti i ta Farsa nebitan klub svakako druga liga uskoro koga zaboli za njegovom nogom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi