U Bayernu će biti ljuti zbog onoga što je Lewandowski jučer izjavio: "Nemoguće je..."

Poljak je jasan

U Bayernu će biti ljuti zbog onoga što je Lewandowski jučer izjavio: "Nemoguće je..."

Endin Čaušević

Robert Lewandowski i jučer je jasno dao do znanja da je već donio odluku o napuštanju Bayerna ovog ljeta.

Lewandowski se na kraju sezone oprostio od saigrača u minhenskom klubu i poručio im je da napušta klub jer želi novi izazov u svojoj karijeri.

Iako čelnici Bayerna uporno tvrde da će on ostati i naredne sezone u klubu sada je već očito da je teško očekivati da će se to desiti jer Lewandowski na sav glas javno priča o svom odlasku.

Poljski napadač bio je jučer u Monte Carlu gdje je pratio utrku Formule 1, a novinari su iskoristili priliku da mu postave nekoliko pitanja oko njegove budućnosti.

Naravno, mnoge je zanimalo da li će Lewandowski zaista napustiti Bayern i karijeru nastaviti u Barceloni kao što se špekuliše već nekoliko sedmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Hm, Španija je veoma 'cool' mjesto. Imamo kuću tamo. Barcelona? To će ovisiti o mnogo faktora. Međutim, moja situacija je poprilično jasna i smatram da nema potrebe postajati emotivan zbog toga ili više trošiti riječi o ovoj temi. Praktički je nemoguće tvrditi da ću ja biti fudbaler Bayerna i naredne sezone", jasno je poručio Lewandowski.

Situaciju Lewe u Bayernu olakšava činjenica da bi njemački klub mogao dovesti Sadija Manea iz Liverpoola i navodno taj transfer je skoro dogovoren. Zbog finansijskog fair-playja u tom slučaju će Bayern sigurno morati prodati Lewu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Zbog 30 miliona, transfera, morace prodati Lewu, a Psg 600 miliona za Mbappea, jos su tu Messi, Neymar itd, pa ne moraju atrahovati od sefova fudbala.. he he..
2 1
senja
Naravno da ga mogu zadržati. Ali to ne znači da mora igrati. Najgore po njega je da ga zadrže, a da ne odigra ni minute u narednoj sezoni. A za takvo nešto će samo moći kriviti svoju jezičinu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi