Lewandowski na naslovnici katalonskog lista: "Dosta je više..."

Poljak u centru pažnje

Lewandowski na naslovnici katalonskog lista: "Dosta je više..."

Edmir Škorić

Barcelona je u subotu gostovala kod Rayo Vallecana i uz dosta problema osvojila bod (1:1) iako je, jasno, cilj bio osvojiti sva tri.

Barcelona pokušava da ostane konkurentna u borbi za titulu, ali svako malo tim kojeg vodi bivši veznjak Xavi Hernandez napravi kiks. Ovaj put su u predgrađu Madrida imali puno problema i u duelu sa Rayom osvojili tek jedan bod.

Barcelona je trenutno četvrta sa 31 bodom, iza Girone (34), Reala (32), Atletica (31)... ali važno je naglasiti da Katalonci imaju utakmicu više od Girone i Reala.

Postoji opravdana zabrinutost među navijačima u Barceloni, ali još uvijek ima puno da se igra do kraja sezone i stvari se stignu poboljšati. No, katalonski list Sport donosi zanimljivu naslovnicu na kojoj je utučeni Robert Lewandowski, a iznad piše: "Dosta je bilo izgovora".

Nije poznato da li se ovaj naslov odnosi konkretno na Lewandowskog ili na kompletan tim Barce. Poljak koji je ljetos došao iz Bayerna imao je sjajan početak sezone, no u posljednje vrijeme nije u nekoj posebnoj formi.

Oglasi

Od početka ove sezone, kapiten poljske reprezentacije odigrao je ukupno 15 mečeva, u kojima je postigao osam golova i dodao četiri asistencije.

Barca će sada ugostiti Porto u meču Lige prvaka, a onda joj slijedi jako težak raspored u La Ligi, pošto će ugostiti sve bolji Atletico Madrid, dok će potom ugostiti i Gironu, ali ima dobru priliku da u tim derbijima izbije na prvo mjesto, no bit će to jako teško.

Inače, u Barceloni su nezadovoljni suđenjem protiv Raya i smatraju da im nije dosuđen "čist penal".

"Penal protiv Raphinhe je očigledan. Vrlo jasno. Svi mi tako kažu", rekao je trener Barce na konferenciji za novinare nakon meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prvom poluvremenu utakmice bile su dvije diskutabilne situacije u šesnaestercu Raya, no sudija Jose Luis Munuera se nije oglasio, baš kao ni VAR soba, a u Kataloniji su uvjereni da je bilo osnova da im se dosude penali.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Samo je ovdje lewa presao ljetos u barcu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi