Obavljeni su razgovori o odlasku Lewandowskog iz Minhena
Foto - EPA

Pini Zahavi traži odlazak svog klijenta

Obavljeni su razgovori o odlasku Lewandowskog iz Minhena

M. Šljivak

Kontroverzni agent Pini Zahavi pokušat će na kraju sezone da napravi transfer Roberta Lewandowskog.

Sky Germany je prije nekoliko dana plasirao informaciju kako Zahavi čini sve kako bi odveo Lewandowskog iz Minhena, a novinar Florian Plattenburg danas donosi nove informacije.

Zahavi je prije nekoliko sedmica održao sastanak sa čelnicima Bayerna o budućnosti iskusnog poljskog napadača i želi da sjednu na kraju sezone kako bi pokušao nagovoriti Bavarce da prodaju Lewu.

Kontroverzni menadžer želi zaraditi na transferu sjajnog napadača. Također, garantovao je Lewandowskom mnogo veću platu od ove koju ima u Bayernu i koja po nekim informacijama iznosi 20 miliona eura.

Međutim, Zahavi je od čelnika Bayerna dobio odbijenicu. Klub ne želi ni da čuje za prodaju svog najboljeg strijelca i tako će ostati barem do ljeta 2022. godine.

Lewandowskog ugovor s Bayernom veže do 2023. godine i ostaje nam da vidimo hoće li ugovor s velikanom iz Minhena odraditi do kraja.

Poljski fudbaler je već godinama jedan od najboljih napadača u svijetu fudbala. Član Bayerna je od 2014. godine i u ovom timu je porušio gotovo sve rekorde.

Lewa je u 326 odigranih utakmica zabio 288 golova, a ove sezone je zabio 43 pogotka u 37 odigranih susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno, s ekipom iz Minhena je osvojio apsolutno sve i možda je i on sam spreman za neke nove izazove u karijeri.

Treba svakako istaći da Pini Zahavi nije u najboljim odnosima ljudima iz Bayerna. Oni ga smatraju direktno odgovornom za odlazak Davida Alabe iz kluba i njihov stav o Lewandowskom zbog toga i nije čudan.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

muratbey
Smece cionisticko
5 0
Bajernovac
ko god zeli neka ide bayern je postojao i prije svih tih igraca i postojace i dalje ,,a i Lewa da ode doci ce neko drugi,,,,ha ja,,,
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi