Lewandowski postaje najomraženija osoba u Minhenu, uradio je ono što Bavarci nikada ne praštaju!

Zove zvijezdu Bayerna da dođe u Barcelonu

Lewandowski postaje najomraženija osoba u Minhenu, uradio je ono što Bavarci nikada ne praštaju!

E. Čaušević

Robert Lewandowski prošlog ljeta izazvao je bijes navijača Bayerna kada je zatražio transfer u Barcelonu, no španski mediji pišu da bi im Poljak mogao zadati novi udarac jer je počeo javno pozivati zvijezdu Bavaraca da pristane na transfer i priključi mu se u katalonskom klubu.

Lewandowski je nakon osam godina odlučio da napusti Bayern i potraži novi izazov u karijeri nakon što je s Bavarcima osvojio sve što je mogao.

Odlučio se za Barcelonu, a na kraju je morao da postavlja ultimatum čelnicima kluba kako bi ga pustili da ide. To se navijačima Bayerna baš i nije svidjelo jer smatraju da Lewandowski nije bio korektan prema klubu u kojem se proslavio.

Poljak pored svega što je uradio u dresu Bayerna navijačima nije ostao u lijepom sjećanju baš zbog odlaska u Barcelonu, a čini se da bi sada Lewandowski mogao postati i najomraženija ličnost u Minhenu.

Španski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Joshua Kimmich odlučan da napusti Bayern ovog ljeta i da je Barcelona jedna od mogućih destinacija za njemačkog reprezentativca.

Takve špekulacije očito su došle i do Lewandowskog koji je javno odlučio da pozove Kimmicha da prihvati ponudu Barcelone i da takvim izborom sigurno neće pogriješiti.

Oglasi

"Poručio bih Joshui Kimmichu da bi mu se transfer u Barcelonu itekako isplatio. Ovdje je atmosfera drugačija, posebna. Bayern i Barca su dva velika kluba, ali je ovdje sve drugačije. Jezik, svakodnevni život, iskustvo, izazovi... Apsolutno sve", rekao je Lewandowski.

U Barceloni smatraju da bi Kimmich bio idealna zamjena za Sergija Busquetsa koji je odlučio na kraju sezone da napusti klub nakon što mu istekne ugovor.

Kataloncima u prilog ide i ne baš sjajna situacija u Bayernu koji bi mogao ostati bez trofeja ove sezone što je ogroman udarac. I u Minhenu se na ljeto spremaju velike promjene, a čini se da bi Kimmich mogao biti jedan od igrača koji će spakovati kofere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 28-godišnjak s Bayernom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a špekuliše se da je Barcelona za njega voljna platiti oko 50 miliona eura.

Pored toga što igra na poziciji defanzivnog veznog dodatni plus za Barcu je što Kimmich može igrati i desnog beka što je pozicija koja je čini se "rak rana" Katalonaca već nekoliko godina.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Hahahaha da zajedno igraju evropa ligu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi