"Zamjena za Lewandowskog? Iskreno govoreći, vidim samo jedno ime"

Dietmar Hamann nema dilemu

"Zamjena za Lewandowskog? Iskreno govoreći, vidim samo jedno ime"

Edmir Škorić

Robert Lewandowski ima ugovor s Bayernom do ljeta 2023. godine i nije isključeno da ga klub proda na kraju ove sezone.

Bayern već sezonama živi od golova sjajnog poljskog napadača, ali on ipak ulazi u pozne igračke godine i u klubu se uveliko razmišlja o njegovoj zamjeni. Barcelona pokazuje interes za Lewandowskim, spremna je pregovarati i kupiti ga na kraju sezone, a Bayern u tajnosti radi na njegovoj zamjeni.

U njemačkom prvaku morat će pronaći napadača koji bi odgovarao stilu igre ekipe, a bivši igrač ovog kluba Dietmar Hamann smatra da postoji samo jedno ime.

"Iskreno govoreći, trenutno ne vidim nikoga osim Haalanda ko bi mogao da zamijeni Lewandowskog. U svakom slučaju, bit će to gubitak za klub jer mislim da 21-godišnjak nije na razini Lewandowskog, barem ne sada kada je u ranoj fazi svoje karijere", kazao je 48-godišnjak.

Takođe je priznao da nije optimističan oko pronalaska dostojne zamjene za Poljaka koji je trenutno prvi strijelac Bundeslige i Lige prvaka i koji je u dresu Bayerna osvojio sve moguće trofeje i postigao mnoge bundesligaške rekorde.

"Naravno da sve ovisi o pregovorima Lewandowskog s klubom, ali ako bi on otišao, ne vidim drugog centarfora koji bi mogao stati na ovu poziciju osim Haalanda. Bayern igra s krilnim napadačima pa im treba neko tko može igrati sam naprijed. Potreban im je igrač s malo više tempa i fizičke izdržljivosti. Trenutno ne vidim nikoga drugog osim Haalanda na ovom mjestu", zaključio je Hamann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vjerujemo da ni navijači Bayerna ne bi imali ništa protiv Haalandovog dolaska, mada je Lewa i dalje nevjerovatan. Postigoa je 45 golova na 38 utakmica u ovoj sezoni, a prošle je nadmašio i velikog Gerda Mullera po broju pogodaka.

U srijedu će Lewandowski tražiti nove golove u dresu Bayerna i u Ligi prvaka jer njegovu ekipu čeka duel sa Villarrealom u četvrtfinalu najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel21
Lewa je mašina, bio i ostao, može on jos 3 dobre sezone odigrat, trust me
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi