Dan kada su Džeko, Misimović i Grafite uništili Bayern: O golovima Džeke i Grafitea se i danas priča

Wolfsburg je tada slavio sa 5:1

Dan kada su Džeko, Misimović i Grafite uništili Bayern: O golovima Džeke i Grafitea se i danas priča

Endin Čaušević

Bayern prethodnih desetak godina dominira u njemačkoj Bundesligi i odavno nismo vidjeli da im je neki klub pružio otpor. Zadnja je to uradila Borussia Dortmund, a prije toga nevjerovatan udarac zadao im je Wolfsburg.

Wolfsburg je 2009. godine nakon nevjerovatnog proljetnog dijela sezone uspio da se probije na prvo mjesto i dođe do titule prvaka Njemačke iako to ni najvatreniji navijači ovog kluba pred početak sezone nisu očekivali.

Vukovi su tada imali zaista nevjerovatnu generaciju koja će ostati upisana zlatnim slovima u historiju ovog kluba, a i danas navijači prepričavaju sjajne utakmice ove ekipe iz sezone 2008/09.

U ekipi Wolfsburga tada su briljirali bh. reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović koji su pored brazilskog napadača Grafitea činili okosnicu ove ekipe, te su obilježili nestvarnu sezonu u Bundesligi.

Dovoljno je reći da su Grafite i Džeko bili na vrhu liste strijelaca, dok je Misimović bio daleko najbolji asistent lige. Grafite je zabio 28, a Džeko 26 golova u sezoni za pamćenje, te je Misimović imao čak 20 asistencija što je tada bio rekord Bundeslige.

Sjećate li se Grafitea? Za engleske medije izjavio je da je Edin Džeko  najbolji sa kojim je igrao – Reprezentacija.ba

Oglasi

Wolfsburg je te sezone oduševljavao iz utakmice u utakmicu, ali navijači ovog kluba će posebno pamtiti jedan meč.

Naravno, to je okršaj protiv Bayerna koji se igrao na današnji dan 2009. godine kada je Wolfsburg pred svojim navijačima pobijedio s čak 5:1 i već tada je bilo jasno da bi ovaj klub zaista mogao doći do titule.

Domaći su poveli u 44. minuti golom Gentnera na asistenciju Misimovića, ali već u narednom napadu Bavarci su poravnali na 1:1 kada se u listu strijelaca upisao Luca Toni. No, u drugom poluvremenu na scenu su stupili Džeko, Misimović i Grafite.

Džeko je u 63. minuti uspio da zabije pogodak za 2:1 nakon što mu je asistirao Schafer, a Dijamant je samo tri minute kasnije zabio i svoj drugi gol na ovoj utakmici o kojem se i danas priča.

Tada je Misimović odlično uposlio Džeku koji je na fantastičan način uspio da primi loptu i krene ka golo Rensinga, a zatim ga je rutinski savladao za 3:1 i veliko slavlje navijača Wolfsburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U finišu utakmice konačne udarce Bavarcima zadao je Grafite. Brazilac je u 74. minuti pogodio za 4:1, a samo tri minute kasnije isti igrač je zabio vjerovatno najbolji gol u karijeri za konačnih 5:1.

Grafite je nevjerovatnim driblinzima ismijao defanzivce Bayerna, a zatim je petom zabio pogodak za 5:1 i potpunu ludnicu na tribinama stadiona Wolfsburga. Ova utakmica će sigurno ostati upamćena još dugo, a golova se možete prisjetiti na videu ispod.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
kako se zvao onaj japanac sto je igrao u veznom redu?
1 0
HamzaVojvoda
Uf to je tekma bila a i tim pravi su sastavili. Steta sto nisu ostali zajedno i narednu godinu mozda bi mogli nesto u ligi Sampiona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi