Bayern u problemu, Freiburg se zvanično žalio

Bavarci imali veliki propust

Bayern u problemu, Freiburg se zvanično žalio

Edmir Škorić

Bayern Minhen je tokom subotnje utakmice Bundeslige nekoliko sekundi na terenu imao 12 igrača, zbog čega se Freiburg danas žalio.

Freiburg se odlučio uputiti žalbu Njemačkom nogometnom savezu i Bavarcima prijeti gubitak bodova za zelenim stolom zbog nevjerovatnog propusta.

Bayern je u spomenutoj utakmici uvjerljivo slavio s 4:1, no sada je u problemu i vrlo je moguće da Freiburg dobije meč zvaničnim rezultatom 3:0. Odluku o tome donijet će Nogometni savez Njemačke.

"Uprava kluba razmotrila je daljnje rješavanje pogreške s promjenama koje je Bayern napravio u subotu . Analizirali smo i razgovarali o svim aspektima, posebno s ekonomske, sportske i pravne tačke gledišta", započeo je Freiburg svoje saopštenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nismo se svojom krivnjom našli u ovoj situaciji i nismo imali utjecaja na grešku. Propisi nas tjeraju na aktivne mjere. Nismo zainteresovani za aktivnu ulogu i osjećamo se jako neugodno zbog toga. Smatramo da sama proceduralna regulativa je po svojoj strukturi neprikladna. Nakon rasprava na različitim razinama i pravnih analiza, odlučili smo se žaliti", dodaju iz kluba.

Freiburg se bori za plasman u Evropu i svakako bi mu dobro došla eventualna tri boda u duelu s Bayernom. Ekipa za koju nastupa i naš Ermedin Demirović ima tri boda manje od Leipziga koji se nalazi u Top 4, dok je Freiburg peti i nije isključeno da do kraja izbori plasman u Ligu prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Cime se to sluzi ccc
0 4
TMilidza
Pametni tako i treba jer Freiburgu znače bodovi za europu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi