Iskreni Azpilicueta priznao sve oko prelaska u Barcelonu

Na kraju nije otišao

Iskreni Azpilicueta priznao sve oko prelaska u Barcelonu

Eldar Ganibegović

Cesar Azpilicueta ovog se ljeta mnogo povezivao s Barcelonom.

Čak je i sam igrač htio da pređe na Camp Nou, no na kraju je ostao vjeran londonskom Chelseaju.

Novi ugovor Chelseaja i Cesara Azpilicuete traje do kraja sezone 2023./2024., pa su šanse za povratak španskog defanzivca u Španiju sve manje. 

Kapiten Chelseaja kaže da je bilo razgovora s Barcelonom i da se spremao vratiti u svoju domovinu jer je osjećao potrebu za novim izazovom u karijeri, ali razgovori s čelnicima londonske momčadi uvjerili su ga da ostane na Stamford Bridgeu.

"Uvijek sam potpuno iskren i rasprave su stvarno postojale. Pomislio sam nakon Svjetskog klupskog prvenstva, kada sam osvojio ovaj trofej i bio sam prvi igrač Chelseaja koji je osvojio sve trofeje, da je možda došlo vrijeme da se vratim u Španiju, možda za novi izazov.

Ali onda se sve dogodilo, imao sam stvarno dobre razgovore s upraviteljem i novim vlasnicima. Ja sam kapiten ovog kluba i želio sam ostati predan Chelseaju."

Oglasi

S obzirom na velike troškove ovog ljeta i veliki sastav koji Xavi ima na raspolaganju, mediji u Kraljevstvu objavljuju da je grupa Blaugrana predložila tri igrača klubu sa Stamford Bridgea.

Prema citiranom izvoru, čini se da je riječ o Frenkieju de Jongu, Memphisu Depayu i Pierre-Emericku Aubameyangu. Nizozemca želi i Manchester United, no radije bi prešao u Chelsea, a za udarnog veznjaka zainteresovan je londonski klub.

Druga dvojica, Depay i Aubameyang, prije su igrali u Premier ligi, u Manchester Unitedu, odnosno Arsenalu i mogli bi biti žrtve Katalonaca ovog ljeta. 

Dolazak Roberta Lewandowskog i Raphinhe te produženje ugovora s Ousmaneom Dembeleom značili su da Katalonci imaju višak nogometaša na napadačkim pozicijama.

Upravo iz tog razloga Depay i Aubameyang postali su nogometaši koje Katalonci mogu prodati. Međutim, trenutno nije poznato je li bilo koji od njih dvojice zanimljiv Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogli bi se iskoristiti u razmjeni, pogotovo jer Barcelona nastavlja vršiti pritisak za transfer Marcosa Alonsa.

Podsjetimo, Christensen je nakon isteka ugovora s Chelseajem ovog ljeta stigao u Barcelonu, a Blaugrana je dovela i tri igrača koje je želio Chelsea - Koundea, Lewandowskog i Raphinhu. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1629277746
Koje su to Budaletine Da Prodaju Aubameyanga Pa ja bih radije prodao onog Danca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi