Lewandowski takav nož u leđa od najboljeg prijatelja iz reprezentacije nije mogao ni sanjati

Htio sve da okrene na šalu, ali je bilo kasno

Lewandowski takav nož u leđa od najboljeg prijatelja iz reprezentacije nije mogao ni sanjati

Endin Čaušević

Robert Lewandowski našao se na meti kritika nakon što je Barcelona već u grupnoj fazi ispala iz Lige prvaka, a tome se najviše naslađuju navijači Bayerna jer ljetos upravio iz Minhena na svoju incijativu otišao u Barcu. Međutim, pored svih kritika koje je dobio sigurno da nije očekivao da će ga prozivati i saigrači iz reprezentacije Poljske.

Lewandowski je nakon osam godina odlučio da napusti Bayern gdje je pružao zaista fantastične partije i s njemačkim klubom je osvojio sve što je mogao, ali je potom odlučio da je vrijeme za novi izazov.

Poljak je ljetos na sve načine pokazao čelnicima Bayerna da je vrijeme za odlazak i nakon nekoliko sedmica njemački klub je pristao da ga proda Barceloni za cijenu od 45 miliona eura.

Lewa je već pokazao da je ogromno pojačanje za Barcu jer briljira u španskoj La Ligi, ali u Ligi prvaka se on i njegovi saigrači nisu proslavili. Barcelona je ispala već u grupnoj fazi što niko nije očekivao i drugu godinu zaredom će igrati nokaut fazu Evropske lige.

Ovakav rasplet situacije najviše je obradovao navijače Bayerna jer je jasno da oni nisu oprostili Lewandowskom što je na takav način napustio bavarski klub i odlučio da ide u Barcelonu.

Ipak, kritike iz Minhena je Lewandowski sigurno očekivao, ali da će baš dobiti kritike i od saigrača iz reprezentacije Poljske je mnoge iznenadilo i to pred sami početak Svjetskog prvenstva.

Oglasi

U centru pažnje našao se iskusni veznjak Grzegorz Krychowiak koji je prema pisanju poljskih medija najbolji prijatelj s Lewandowskim kada je u pitanju reprezentacije, te su oni već godinama cimeri u sobi kada su u pitanju reprezentativna okupljanja.

Krychowiak trenutno igra u Saudijskoj Arabiji gdje igra za Al Shabab, ali će sigurno dobiti poziv za Mundijal. Naime, on je gostovao u podcastu "WojewódzkiKędzierski" gdje je pričao o svojoj karijeri i reprezentaciji, ali se dotakao i Lewandowskog.

Kuba Wojewodzki je pitao bivšeg igrača PSG-a kako komentariše ispadanje Barcelone iz Lige prvaka i činjenicu da Lewandowski nije briljirao u tom takmičenju kao što to radi u La Ligi, a on je dao odgovor koji je sve iznenadio.

"Zato što on zna da postiže golove samo protiv slabijih ekipa", rekao je Krychowiak što je iznenadilo voditelja podcasta, a on je to pokušao odmah da okrene na šalu.

"Šalim se naravno", dodao je Krychowiak, ali je potom Wojewodzki uzvratio: "Pa, baš i ne bih rekao jer sam vidio na tvom licu koliko si bio ozbiljan kada si to rekao".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poljski mediji bruje o toj izjavi Krychowiaka i smatraju da je došla u potpuno pogreškom trenutku pred okupljanje za Mundijal. No, da li će mu Lewandowski zamjeriti takve riječi ostaje nam da vidimo.

Također, treba istaći da se Poljska nalazi u grupi C s Argentinom, Meksikom i Saudijskom Arabijom. Prvi meč igraju 22. novembra u Dohi protiv selekcije Meksika.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi