Laporta zadao Xaviju udarac i naredio mu da uradio ono što se u fudbalu skoro nikada ne viđa

Žele promjene

Laporta zadao Xaviju udarac i naredio mu da uradio ono što se u fudbalu skoro nikada ne viđa

Endin Čaušević

Xavi Hernandez ove sezone na klupi Barcelone ne bilježi baš rezultate koji su se očekivali jer je katalonski klub sve šokirao ispadanjem iz Lige prvaka u grupnoj fazi što je znatno otežalo situaciju za legendarnog veznjaka ovog kluba, a navodno uskoro bi moglo doći i do promjena u stručnom štabu.

Xavi je preuzeo klupu Barcelone prije skoro godinu dana nakon što je Ronald Koeman dobio otkaz, a tada je Joan Laporta odlučio da angažuje legendarnog igrača katalonskog kluba koji je bio tada u katarskom Al Saddu.

Međutim, Xavi je uspio da dogovori raskid ugovora s katarskim klubom jer nije mogao da odbije poziv iz kluba u kojem je ponikao.

Ovog ljeta Barcelona je uspjela da dovede nekoliko zvučnih pojačanja i da promijeni značajno igrački kadar, te su ispunili Xaviju nekoliko želja oko novih igrača, ali rezultat još uvijek nije došao.

Niko nije očekivao da će Barcelona ispasti već u grupnoj fazi Lige prvaka što je Xavija stavilo pod veliki pritisak. Iako su rezultati u La Ligi jako dobri jasno je da je prerano ispadanje iz Lige prvaka pokazalo slabosti koje Barca još uvijek ima.

Čelnici Barcelone su i pored ispadanja iz Lige prvaka odlučili da Xaviju pruže podršku jer je jasno da se ne mogu preko noći promijeniti stvari, te će on sigurno ostati trener katalonske ekipe.

Oglasi

Međutim, katalonski Sport piše da će promjena bio u stručnom štabu što se Xaviju uopšte neće svidjeti.

Navodno, Laporta je obavio s Xavijem razgovor i dali su mu do znanja da u klubu nisu zadovoljni kako njegovi pomoćnici obavljaju posao i smatraju da su mu potrebni dosta iskusniji ljudi pored njega.

Xavijev prvi pomoćnik je njegov brat Oscar koji nema baš neko zavidno iskustvo. Ovaj 46-godišnjak je radio s njim i Al-Saddu i za njega kažu da je sjajna osoba, ali da nema nikakav autoritet u svlačionici i da je poprilično tih što za pomoćnike baš i nije pohvalno.

Drugi pomoćnik je Sergio Alegre koji također nema nekog iskustva. Radio je u niželigašima, a prije nekoliko godina dobio je otkaz u trećeligašu Rubiju nakon čega je počeo da radi s Xavijem.

U stručnom štabu je i Xavijev prijatelj iz djetinjstva Ivan Torres koji je inače kondicioni trener, ali u klubu nisu zadovoljni njegovim radom jer se vidjelo u pojedinim mečevima da igrači Barce baš i nisu najbolje pripremljeni.

Sport piše da u klubu itekako zamjeraju što Xavi sve odluke mora sam da donese i što mu pomoćnici uopšte ne pomažu niti olakšavaju posao, a to bi trebao biti njihov zadatak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laporta je predložio Xaviju da mijenja svoje pomoćnike i stručni štab i u klubu su odlučni da se to napravi što prije, ali je navodno on tražio još nekoliko sedmica i poručio je da će to vjerovatno uraditi tokom pauze dok se bude igrao Mundijal.

U fudbalu je baš rijetko da se u toku sezone mijenjaju pomoćni treneri, a da glavni trener ostaje na funkciji. No, da li će Laporta istrajati u svom zahtjevu ili će Xavi uspjeti nekako da se izbori za svoj stručni štab sigurno ćemo saznati u narednim sedmicama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Čauš zvani "Navodno"
2 2
GuiliDamou
Nedo Bog da kod nas ovako neki trener izabere brata i prijatelje u strucni stab, samljeli bi ih u mesari u roku od mjesec…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi