Za njih Lewandowski nije bio dobar: Nema nikakve šanse da napravi veliku karijeru!
Foto - EPA

Velika greška Legije

Za njih Lewandowski nije bio dobar: Nema nikakve šanse da napravi veliku karijeru!

M. Šljivak

Robert Lewandowski glavni je kandidat za osvajanje nagrade za najboljeg igrača svijeta za 2020. godinu po izboru FIFA.

Čudesni Poljak je u protekloj sezoni sa Bayernom osvojio apsolutno sve što je mogao, pa je veliki favorit za osvajanje nagrade The Best.

Gotovo je izvjesno da bi Lewa pokupio i Zlatnu loptu France Footballa, ali je dodjela nagrade zbog koronavirusa otkazana, pa će u slučaju da osvoji FIFA priznanje imati utješnu nagradu.

Lewandowski je mnogo toga prošao u životu, ali je uspio nevjerovatnim zalaganjem da postane jedan od najboljih na svijetu, iako je 2006. godine bio na korak od odustajanja.

Tada 18-godišnji Lewandowski je igrao za drugi tim Legije iz Varšave, ali je nakon 12 utakmica i dva postignuta gola dobio otkaz.

Bizaran je razlog što su ga u poljskom velikanu precrtali. Treneri Legije su smatrali da nije dovoljno dobar i da nema apsolutno nikakve šanse da sa svojom igrom dođe do nivoa koji zahtjeva igranje u timu poput Legije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju su se itekako prevarili. Lewa je preko niželigaša Znicz Pruszkowa došao do Lecha iz Poznana. Tamo je eksplodirao, a zatim su uslijedile fenomenalne godine u Borussiji iz Dortmunda, pa zatim i u Bayernu.

Život Roberta Lewandowskog je istinska filmska priča, a karijeru bi mogao krunisati izborom za najboljeg na svijetu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi