Zabio im nož u leđa odlaskom u Bayern, ali sinoć je Lewa za sva vremena ponizio Dortmund

Rekao ono što iskreno misli

Zabio im nož u leđa odlaskom u Bayern, ali sinoć je Lewa za sva vremena ponizio Dortmund

Endin Čaušević

Robert Lewandowski prošlog ljeta napustio je Bayern nakon osam sezona, ali je priznao da i dalje pomno prati dešavanja u Bundesligi. Međutim, izjava poljskog napadača se baš neće svidjeti navijačima Borussije Dortmund u kojoj se Lewandowski proslavio prije odlaska u Minhen.

Lewandowski je u Dortmund stigao nakon nekoliko sjajnih sezona koje je imao u Lechu iz Poznana. Na ljeto 2010. godine bio je na meti nekoliko evropskih klubova, ali na kraju je odlučio da potpiše za Dortmund koji ga je platio oko pet miliona eura.

U Dortmundu je Poljak pokazao fudbalskom svijetu o kakvom napadaču se radi, te je bio jedan od najboljih igrača u sjajnoj generaciji koju je tada predvodio Jurgen Klopp.

Očekivalo se da Lewa bude lider te ekipe godinama, ali je on šokirao navijače Dortmunda kada je na ljeto 2014. godine odbio da produži ugovor i kao slobodan igrač otišao je u redove ljutog rivala Bayerna.

S Bayernom je Lewandowski u osam sezona osvojio sve što je mogao, a prošlog ljeta je poručio da mu je potreban novi izazov i potpisao je za Barcelonu ugovor do ljeta 2026. godine.

Iako je otišao iz Njemačke jasno je da Lewa i dalje prati dešavanja u Bundesligi jer je u toj zemlji proveo čak 12 godina.

Oglasi

Na ljeto 2014. godine Dortmundu je zabio nož u leđa svojim odlaskom u Bayern, a čini se da je nemoguće da se odnos s navijačima tog kluba popravi. To je Lewandowski pokazao novom izjavom koja je pokazala da je za njega Bayern uvijek ispred Borussije.

"Čujem da mnogi u Evropi govore da bi bilo bolje da Dortmund osvoji ligašku titulu. Ipak, ja ću uvijek navijati za Bayern i nadam se da će momci osvojiti titulu prvaka Njemačke i pokazati da su najbolji. Zadnje tri utakmice će biti veoma uzbudljive, ali navijam za Bayern i nadam se da će oni biti prvaci", rekao je Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 34-godišnji napadač u dresu Dortmunda odigrao je ukupno 187 utakmica, zabio je 103 gola i upisao 42 asistencije. Za osam sezona u Bayernu je odigrao 375 mečeva i postigao je čak 344 gola i dodao 72 asistencije.

U dosadašnjoj dijeli sezone za Barcelonu je u svim takmičenjima odigrao 41 utakmicu na kojoj je uspio da zabije 29 golova i doda još sedam asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lech , dortmund , barca sve su to stanice , a u Bayernu je pisao istoriju , sve mu dali i on njima !!! Bravo lewa
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi