Barcelona i Inter spremaju veliku razmjenu

Po želji igrača

Barcelona i Inter spremaju veliku razmjenu

Edmir Škorić

Barcelona je ranije s Juventusom dogovorila razmjenu igrača, kada je na Camp Nou stigao Miralem Pjanić, a u Torino otišao Arthur. Taj posao se nije pokazao dobrim, a Katalonci žele ponovo na sličan način pojačati vezni red.

Franck Kessie je do ljeta igrao za Milan, nakon čega je kao slobodan igrač prešao u redove Barcelone, ali nakon samo pola godine Katalonci pokušavaju da ga se riješe i spremni su ga dati u razmjenu.

Kessie bi se mogao vratiti u Italiju, ali zanimljivo u redove Milanovog gradskog rivala Intera. Plan Barcelone je da dobije Marcela Brozovića, hrvatskog reprezentativca koji ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali očito da se i zasitio italijanskog nogometa nakon skoro osam godina.

Njegovim dovođenjem bi Katalonci riješili jedan od najvećih problema koje Xavi ima, a to je pronalazak zamjene za Sergija Busquetsa, koji će na ljeto postati slobodan i spreman je da promijeni tim.

Brozovića je Inter platio Dinamu osam miliona eura i od tada je odigrao 302 utakmice u kojima je zabio 30 golova i upisao 37 asistencija.

Inter je već neko vrijeme zagrijan az Kessieja, Brozoviću je želja da zaigra u Barceloni, tako da je potencijalna razmjena najbolje rješenje za sve.

Marca je prva izvijestila o ovom poslu, a novinar blizak Barceloni Gerard Romero također je potvrdio da je Barcelona poslala ponudu Interu za reprezentativca Hrvatske.

"U ovom trenutku prijedlog Barcelone nije napravio konkretan pomak. Ostaje stoga ideja koja bi se trebala riješiti razgovorom s igračima kako bi se shvatilo što žele", dodaje novinar Gianluca Di Marzio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog povrede zadobivene na SP-u u Kataru Brozović je odigrao samo 10 utakmica u Seriji A, no vratio se i biće u ostatku sezone važan za tim Intera koji pokušava stići Napoli na tabeli, bori se za trofej u Kupu, a ima i važne mečeve u osmini finala Lige prvaka.

Što se Kessieja tiče, on također ne igra dovoljno u Barceloni, pa je 26-godišnjak sakupio samo osam ligaških nastupa u ovoj sezoni. Ima doduše i šest nastupa u Ligi prvaka gdje je postigao i jedan gol.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Kako "po želji igrača" ako ste u narednom tekstu lisali da ni igrači ne žele takav rasplet. Bahati čauš
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi