Nuri Sahin: Mourinho me gledao u oči i govorio mi istinu, sada shvatam da je bio u pravu

Prisjetio se svog boravka u Madridu

Nuri Sahin: Mourinho me gledao u oči i govorio mi istinu, sada shvatam da je bio u pravu

E. Škorić

Nuri Sahin (34) je 2011. godine imao veliki transfer iz Borussije Dortmund u Real Madrid, ali na startu je veznjaku stradalo koljeno, zbog čega je odigrao samo 10 mečeva za Kraljeve uz jedan gol.

Mnogi maštaju o dresu Reala i Sahinu se taj san ostvario, ali ostaje gorki ukus što stvari u Madridu nisu išle onako kako je želio. Povrede su ga spriječile da nastavi s igrama kakve je pružao u Borussiji, pa je potom išao na posudbe u Liverpool, bivši klub Borussiju, a onda se 2014. vratio u Dortmund.

Igrao je kasnije još za Werder i Antalyaspor u Turskoj prije nego je završio igračku karijeru. Od 2021. godine radi kao trener i to upravo u Antaliji. Sada se Sahin prisjetio svoje prošlosti i boravka u Madridu.

"Kao igrač, bio sam siguran da mogu igrati u Madridu, bio sam vrhunski igrač. Realu to jednostavno nije dovoljno. Također morate biti mentalno jaki. Treninzi nikad ne prestaju, s povredama koje sam imao nisam bio spreman", rekao je Sahin, dodavši:

"Bio sam nestrpljiv, a trebao sam da budem strpljiv. Govorili su mi da sam u Madridu i da moram da budem sretan, ali to mi nije bilo dovoljno. Nisam mogao da izdržim pritisak i napetost".

Tada je u Realu radio Jose Mourinho i bivši turski reprezentativac prisjetio se razgovara sa uspješnim portugalskim trenerom.

Oglasi

"Onog dana kad sam otišao razgovarali smo i ono što volim kod Mourinha je to što je iskren. Direktno. Gleda te u oči i sve ti govori. Ako si dobar, dobar si, ako nisi, nisi. Bio sam mlad i osjećao sam se krivom i pitao sam se: 'Zašto on to radi?' Sad kad sam trener, razumijem to, ne vidim ništa loše u tome", poručuije Sahin.

Sada pokušava da izgradi trenersku karijeru, a nedavno je dospio na naslovnice zbog jednog ljudskog čina, kada se ispriječio pred svojim nogometašima koji su htjeli da se obračunaju sa sudijom nakon utakmice protiv Fenerbahčea.

O tome čitajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svojevremeno je Sahin 2018. godine upisao sportski menadžment u Poslovnoj školi na prestižnom Harvardu. Jednostavno, želi pored nogometa da ima i dodatnu okupaciju i da na neki način sakupio dodatno znanje.

"Imam velike planove poslije karijere, da dam svojoj djeci razlog da budu ponosna. Ne samo da pričaju o tome kako sam bio dobar igrač", rekao je tada Sahin.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi