Lewandowskog pitali o Saudijskoj Arabiji: "Moja fudbalska karijera neće trajati vječno..."

Napadač Barcelone

Lewandowskog pitali o Saudijskoj Arabiji: "Moja fudbalska karijera neće trajati vječno..."

Eldar Ganibegović

Saudijska Arabija privlači sve više fudbalskih zvijezda, a sada je o mogućnosti odlaska u ovu azijsku zemlju govorio poljski napadač, Robert Lewandowski.

Po cijeni od 45 miliona eura Robert Lewandowski je u ljeto 2022. godine iz minhenskog Bayerna prešao u redove Barcelone.

Prva sezona u Primeri bila je uspješna, s obzirom na to da je s Blaugranom postao prvak Španije i postigao neke od ključnih golova.

Ugovor s timom iz Katalonije Poljak ima do ljeta 2026. godine, no u medijima se često nagađa o mogućoj promjeni sredine kada je riječ o njemu.

Robert Lewandowski u Saudijskoj Arabiji?

Cristiano Ronaldo je otišao prvi prije godinu dana, a ljetos su za njim u Saudijsku Arabiju otišle mnoge zvijezde poput Neymara, Benzeme, Manea, Laportea, Kantea, Brozovića i drugih.

Novinari su sada upitali Roberta Lewandowskog o eventualnom prelasku u Saudijsku Arabiju, no poljski golgeter priznao je da ni ne razmišlja o toj opciji.

"Razmišljam samo o tome da uživam u svakom minutu na terenu jer sam svjestan nekih stvari. Moja fudbalska karijera neće trajati vječno. Sada ni ne razmišljam o Saudijskoj Arabiji", rekao je Robert Lewandowski.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko bi se desilo da ode u Saudijsku Arabiju, tako bi stigao u deveti klub u karijeri. Do sada je igrao za Varsoviju, Deltu, Legiju, Znicz, Lech, Borussiju, Bayern i naravno Barcelonu.

Ove sezone Poljak je na 21 nastupu za Barcelonu postigao devet pogodaka i podijelio devet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi