Messi zbog bezobrazluka ignorisao Lewandowskog i želio ga je poniziti pred cijelim svijetom
Foto - EPA

Argentinac priznao

Messi zbog bezobrazluka ignorisao Lewandowskog i želio ga je poniziti pred cijelim svijetom

Midhat Šljivak

Argentinski čarobnjak Lionel Messi priznao je kako je namjerno ignorisao Roberta Lewandowskom u duelu protiv Poljske na Svjetskom prvenstvu u Kataru prošle godine. Razlog leži u riječima koje je Lewa izgovorio nakon što je Messi uzeo Zlatnu loptu 2021. godine.

Lionel Messi konačno je priznao kako je namjerno ignorisao Roberta Lewandowskog u duelu protiv Poljske na Svjetskom prvenstvu. Argentinac je imao svoje razloge što je odlučio da šuti kada bi mu Lewa prišao, a pokušao ga je i poniziti driblingom.

Messi je tokom govora na dodjeli Zlatne lopte 2021. godine spomenuo Lewandowskog i poručio je kako on zaslužuje tu nagradu zbog svega što je napravio u dresu Bayerna.

Poljak je na ovaj govor odgovorio u magazinu Bild. Poručio je kako su Messijeve priče prazne i to je uvrijedilo Argentinca koji nije želio ni čuti za Lewu tokom međusobne utakmice.

"Zasmetale su mi njegove izjave jer sam zaista mislio ono što sam rekao o njemu i nisam očekivao da će tako uzvratiti", rekao je Messi i nastavlja.

Oglasi

Messi i Lewandowski u duelu na Svjetskom prvenstvu (Foto: EPA)

"Ignorisao sam ga tokom utakmice, bio sam ljut i smatrao sam da nije trebao reći takve stvari. Jesam li ga namjerno driblao? Jesam", iskren je Messi koji je potom ipak razgovarao s Lewom.

"Razgovarali smo se i shvatili da je sve bio nesporazum. Bio je uznemiren jer ono što je rekao nije potpuno prevedeno. Otišao je u Barcelonu i razgovarali smo o klubu, gradu i mnogim drugim stvarima", rekao je Lionel Messi.

Lionel Messi o Svjetskom prvenstvu 2026. godine: "Nikad se ne zna"

Lionel Messi je s reprezentacijom Argentine osvojio Mundijal u Kataru, a nije isključeno da će trofej kao 39-godišnjak braniti 2026. godine.

On ne isključuje mogućnost da bi se mogao pojaviti na SP-u za tri godine, ali ne razmišlja tako daleko kada je karijera u pitanju.

"Želim igrati tamo više nego ikad jer sam godinama patio zbog reprezentacije. Sada smo dostigli najveći mogući trenutak karijere i želim maksimalno uživati u tome".

"Volim igrati za reprezentaciju, osjećam se odlično, grupa je odlična. Ne želim pričati šta će biti za dvije ili tri godine, a to je u fudbalu dug period".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ne želim govoriti o Svjetskom prvenstvu, ali ne mogu reći ni da neću biti tamo jer se svašta može dogoditi. Imat ću 39 godine, normalno bi bilo da ne budem, ali sad ne mogu ništa reći. Sada ne mogu odgovoriti na to pitanje", rekao je Lionel Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi