Xavi otpisao veliku zvijezdu
FOTO: EPA

Kraj godine turbulentan u Barceloni

Xavi otpisao veliku zvijezdu

Haris Zilić

Kraj kalendarske 2023. godine nije baš dobra u Barceloni. Tačnije dosta je nemirno unutar tima, a Xavi je otpisao jednu od zvijezda nakon posljednjeg prvenstvenog duela protiv Almerije.

Joao Felix će trenirati odvojeno od ostatka tima u narendom periodu, a veliko je pitanje da li će u junu Barcelona potpisati ugovor.

U klubu nisu zadovoljni prikazanim na terenu od strane Felixa, ali također i njegovo ponašanje naišlo je na negodovanje u katalonskom timu.

Posebno je bilo vatre nakon meča Barcelone i fenjeraša Almerie koji je Barcelona jedva dobila sa 3:2.

Joao Felix je u ovom meču počeo u startnoj postavi, ali izveden je na poluvremenu, umjesto njega ušao je Ferran Torres.

Oglasi

Portugalac nije bio zadovoljan odlukom Xavija pa je nakon utakmice navodno bilo i dužeg razgovora između trenera i igrača.

Na kraju je Xavi odlučio da "smiri" Felixa i na određen period ga izbaci iz tima.

Barcelona je također odlučila da u 2024. godini neće puno kupvoati ni u januarskom ni ljetnom transfer prozoru, pa bi se situacija sa Felixom trebala što prije okončati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Doveden je kao igrač koji je nedostajao Barceloni u ofanzivnom dijelu igre, ali sada su problemi i van terena.

Vidjet ćemo kako će se cijela situacija odvijati u narednim danima. Iako Felix ove sezone nema toliko lošu statistiku jer je na 20 utakmica u svim takmičenjima postigao šest golova i upisao tri asistencije za Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Izvor - tetka Hatidža iz Orlovice.
1 0
Ma otpisuj i sebe ide izbacivanje iz lige šampiona ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi