Španci oduševljeni registarskim tablicama na Lewinom Bentleyju: "Jedinstvena je"

Skrenuo pozornost i na ovaj način

Španci oduševljeni registarskim tablicama na Lewinom Bentleyju: "Jedinstvena je"

Edmir Škorić

Robert Lewandowski odradio je prvi trening u Barceloni u centru Ciutat Esportiva.

Navijači i novinari su u četvrtak pokušali zaustaviti novu zvijezd kluba i prije ili poslije treninga, a pažnju im je privukla registarska tablica na automobilu poljskog napadača.

On je na trening došao sa zelenim Bentleyj Continental GT Cabrio, ali pozornost su privukle registarske tablice - M RL 9999. M se odnosi na grad Minhen u kojem je kupio i registrirao automobil, RL su naravno njegovi inicijali, a četiri devetke se vjerovatno odnose na broj koji nosi na leđima.

“Ova registarska oznaka je jedinstvena”, pišu mediji u Španiji i sugerišu da bi Robert Lewandowski u Njemačkoj za 10,20 eura mogao pravilno personalizirati registarsku tablicu. Tamo su dopuštene sve kombinacije sa slovima i brojevima, osim pozivanja na nacizam i neke organizacije. Spomenuti Bentley nije jedino vozilo u garaži Roberta Lewandowskog, budući da se s crvenim Audi GT RS-om došao oprostiti od bivših saigrača u Minhenu.

Lewandowski će danas biti službeno predestavljen navijačima na Camp Nou i očekuje se rekrodna posjećenost, te čak preko 30.000 navijača. Dosadašnji rekorder bio je Ronaldinho kojeg je pozdravilo oko 25.000 navijača.

Oglasi

U dresu Bayerna je Lewa odigrao 375 utakmica i postigao je 344 gola u osam godina, te je s klubom osvojio apsolutno sve trofeje.

Prethodno je kao napadač Borussije Dortmund imao 187 mečeva i 103 gola uz 42 asistencije, dok je u Poljskoj kao igrač Lecha ostvario učinak od 41 gol i 20 asistencija na 82 meča.

Zvanični debi Lewa će u dresu novog kluba imati 13. avgusta protiv Rayo Vallecana na početku nove ligaške sezone. Šest dana ranije bit će odigrana prijateljska utakmica s meksičkim Pumasom. Tokom tri nastupa na američkoj predsezoni nije uspio postići prvijenac u dresu Barcelone.

Poljak je sezonu prije isteka ugovora u Bayernu napustio Minhen i pridružio se Blaugrani za 45 miliona eura, s tim da bi taj iznos kroz razne bonuse mogao narasti do 50 miliona eura.

Ipak, ni tu nije kraj milionima koje je Barcelona uložila da dovede kapitena reprezentacije Poljske, s obzirom na to da je pozamašnu svotu dobio i agent Lewandowskog, Pini Zahavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Agent Roberta Lewandowskog inkasirao je čak 10 miliona eura za posredovanje u transferu Poljaka na Camp Nou stadion, prenosi španski list "Sport".

Tako je dolazak Roberta Lewandowskog na Camp Nou Barcelonu koštao 55 miliona eura, a mogao bi doseći i 60 miliona, ovisno o igrama Poljaka u momčadi Blaugrane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti