Debi za zaborav Roberta Prosinečkog u Podgorici

Domaći poraz na startu

Debi za zaborav Roberta Prosinečkog u Podgorici

Edmir Škorić

Bivši selektor BiH, Robert Prosinečki, debitovao je večeras u Podgorici na klupi Crne Gore, ali ga neće po dobrom pamtiti.

Crnogorci su u terminu od 20:45 sati ugostili Gruziju u svom posljednjem prijateljskom meču u ovoj godini. Podgoričani su došli da podrže igrače koje je prvi put vodio Prosinečki, ali je upisan poraz rezultatom 1:3.

Govorio je Prosinečki u najavi meča da će biti rezultat bitan, da je važno krenuti dobro, ali to se nije dogodilo. Gruzijci su vodili 2:0 nakon 33 minute, a strijelci su bili Kiteshvili i Mikautadze.

S nekoliko promjena, Crna Gora u nastavku mnogo bolja, da bi iskusni Jovetić u 66. minuti smanjio na 2:1, ali domaćin nije uspio da izbjegne poraz do kraja. Štaviše, gosti su preko Zivzivadzea u 84. povećali rezultat i slavili s 3:1.

Prosinečki je početkom godine postao selektor Crne Gore. Prosinečki je imao blistavu igračku karijeru, trenerska mu je, makar za sada, daleko od igračke.

Vodio je Crvenu zvezdu, Kayserispor u dva navrata, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, Denizlispor, ljubljansku Olimpiju i Rudeš. Klupu Zagrepčana napustio je minulog septembra, nakon što je osvojio samo bod u sedam prvenstvenih kola.

I na klupi "Zmajeva" je imao dobre rezultate. Sa Safetom Sušićem drži rekord od 9 pobjeda u nizu Bosne i Hercegovine. S bh. državnom selekcijom hrvatski trener je izborio plasman u A Ligu nacija i baraž za EP.

Crnogorce čeka tek u septembru Liga nacija, a igrat će u grupi sa Islandom, Walesom i Turskom. Gruzijcima slijedi nastup na Euru, gdje će igrati u grupi s Turskom, Češkom i Portugalom.

Što se tiče Lige nacija, Gruzijce u septembru i oktobru čekaju mečevi sa Češkom, Albanijom i Ukrajinom.

Pored poraza BiH od Italije i Crne Gore od Gruzije, večeras su snage u prijateljskoj utakmici odmjerili i Slovačka i Wales, a bilo je 4:0. U toku je meč Francuske i Kanade (0:0 poluvrijeme).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi