Prosinečki odavno nije dobio ovakve pohvale kao u Crnoj Gori
Prosinečki je na 22 meča vodio našu reprezentaciju

Odlično je krenuo u novi izazov

Prosinečki odavno nije dobio ovakve pohvale kao u Crnoj Gori

Samir Mlaćo

Nije se baš Robert Prosinečki proslavio na klupi reprezentacije naše zemlje, ali zato u Crnoj Gori mu ide odlično. Dvije utakmice i dvije pobjede su obradovale naciju, te popularni 'Veliki Žuti' ima razloga za sreću.

Crna Gora je prvo savladala Bjelorusiju, a zatim Sjevernu Makedoniju. Bila su to dva trijumfa bez primljenog pogotka, igrači su se odlično uklopili sa Prosinečkim, pa stižu pozitivne vijesti.

U razgovoru za cdm.me reprezentativac Crne Gore Marko Bakić ističe da su pripreme u Antaliji bile pun pogodak.

"Tu sam 13 i po godina i ovo je jedna od najboljih akcija koje smo imali. Tu mislim na atmosferu, fenomenalan rad, a nagrađeni smo i sa dvije pobjede", naveo je Bakić.

Posebno je pohvalio Prosinečkog.

"Zasluge idu selektoru, unio je pozitivnu energiju, nove ideje koje želimo da prenesemo na teren. Nekad će to biti teže, nekad lakše, ali čast je raditi sa takvom fudbalskom veličinom. Trudit ćemo se da ispunimo sve zadatke".

Oglasi

Ističe da su se mnoge stvari u reprezentaciji posložile.

"Svi znamo ko je Prosinečki i kakav je igrač bio. Odrastali smo slušajući priče kakvi su fudbaleri bili on i Dejan Savičević. Sada nam je selektor, Savičević je predsjednik Saveza, trener je Mirko Vučinić, a kapiteni Savić i Jovetić. To je vrh svjetskog fudbala. Volio bih da ovo što duže potraje".

Naredne susrete Crna Gora igra u junu protiv Belgije i Gruzije.

Podsjetimo, Prosinečki je prije Crne Gore na samo sedam mečeva vodio hrvatski Rudeš. Zbog velike krize rezultata od samog starta sezone digao je sidro, a prethodno je bio i na klupi Olimpije iz Ljubljane.

Oglasi

I tu je bio u centru pažnje javnosti, dobio brojne negativne komentare, a radio je i u Turskoj, te Azerbejdžanu.

Zanimljivo da su iz Olimpije tada kazali da je Prosinečki igrao karti do četiri sata ujutro uz alkohol i cigarete.

"Robert Prosinečki je nekada bio vrhunski fudbaler, a danas živi svoj život kako je navikao! Ne želi biti uzor igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, iz sata u sat u javnost je dolazilo sve više neodrživih tvrdnji i floskula", naveli su tada iz Olimpije te dodali.

"Ali niko ne zna da je na pripremama trenerski štab nekoliko puta (skoro svaki dan) kartao do 4 sata ujutro uz alkohol i cigarete. Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazao zakazane treninge. Konačno, otkazao je trening bez konsultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije kraja priprema"

Kao selektor nogometne reprezentacije naše zemlje upisao je 22 meča i ostvario je učinak od devet pobjeda, šest neriješenih utakmica i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi