Nekadašnja uzdanica reprezentacije BiH u 86. minuti donijela pobjedu Olimpiji

Kvesić za tri boda

Nekadašnja uzdanica reprezentacije BiH u 86. minuti donijela pobjedu Olimpiji

E. Ganibegović

Olimpija iz Ljubljane nakon preokreta je danas s 1:2 slavila kod Tabor Sežane u 22. kolu slovenačke Prve lige.

Domaći tim je vodio poslije prvih 45 minuta igre golom Ovseneka, izjednačio je Aldair u 70. minuti, da bi četiri minute prije kraja tri boda gostima osigurao nekadašnji mladi reprezentativac BiH Mario Kvesić, samo sedam minuta nakon što je ušao u igru.

Svoje minute dobio je i Almedin Ziljkić kojeg je u 65. minuti zamijenio upravo Aldair, strijelac prvog gola za Olimpiju.

Olimpija nakon ove pobjede ima 40 bodova na drugom mjestu i uz utakmicu više samo jedan bod zaostaje za vodećim Koperom. Tabor Sežana je na pretposljednjem, 9. mjestu, sa 20 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U narednom kolu bh. dvojac Kvesić - Zljkić s Olimpijom dočekuje upravo vodeći Koper, dok će Tabor Sežana na megdan Mariboru.

Top Komentari

vedin
Mogli ste napisati da je gol postigao direktno iz kornera.
1 1
Sanska_Prangija
Mogli ste napisati da je dzeko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi