Prosinečki najozbiljniji kandidat za klupu Sarajeva

Prosinečki najozbiljniji kandidat za klupu Sarajeva

E. Škorić

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, mogao bi veoma brzo postati novi trener FK Sarajevo.

Iz izvora bliskih nekadašnjem selektoru našeg nacionalnog tima dobili smo potvrdu da su obavljeni već preliminarni razgovori i da postoji realna mogućnost da preuzme bordo tim.

Mnogo toga bi trebalo biti jasnije naredne sedmice kada u Sarajevo stiže predsjednik kluba Ismir Mirvić. Naredne sedmice bi trebala biti održana sjednica Upravnog odbora na kojoj će biti izabran i novi sportski direktor, ali i novi šef stručnog štaba.

Prosinečki je od ljeta slobodan trener nakon što je raskinuo ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane, a radio je još kao trener Kayserispora, Crvene zvezde, Denizlispora, dok je kao selektor vodio reprezentaciju Azerbejdžana. Trenersku karijeru počeo je kao pomoćni trener hrvatskom bivšem selektoru Slavenu Biliću.

Imao je Robi još bolju igračku karijeru nastupajući za Dinamo, Zvezdu, Real Madrid, Barcelonu, Portsmouth, Standard, Olimpiju, Zagreb...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je imalo jaku lošu polusezonu i završilo je tek na petom mjestu sa 25 bodova. Sezonu je počeo Feđa Dudić, a naslijedio ga je Emir Obuća, koji ej privremeno radio kao trener prvog tima. 

Već neko vrijeme na Koševu tragaju za novim trenerom i čini se da je odluka pala na nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fele
Ma treba malo kulture na tribinama. Nema igraca ili trenera kojem se nije psovalo, jednom Husrefu se nadje papak da psuje majku. Ogroman je pritisak, kritika konstantno.
9 0
DOKTOR_GAZ_
Tek kada se od SARAJEVA UDALJE, ovi sto misle da se "NESTO TREBAJU PITATI U SARAJEVU", a SLEPAJU SE ZA ULAZNICE NA RACUN KLUBA i pljuju svakoga ko SVOJ NOVAC DONESE U KLUB, tek onda cemo imati mogucnost PROSPERITETA..PODRSKA ZA MIRVICA sa "OBJEKTINOG ISTOKA"..
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi