Odigrao skoro 80 utakmica: Barcelona konačno saopštila Pedriju kada će dobiti odmor

Postigli su dogovor

Odigrao skoro 80 utakmica: Barcelona konačno saopštila Pedriju kada će dobiti odmor

Endin Čaušević

Španski reprezentativac Pedri prošle sezone bio je najveći dobitak za Barcelonu.

Pedri je u katalonski klub stigao iz Las Palmasa, ali mnogi nisu očekivali da će odmah dobiti šansu u prvom timu. No, Ronald Koeman je od prvog meča odlučio da "gura" Pedrija što se itekako isplatilo.

Jasno je da je ovaj 18-godišnji veznjak najveće otkriće Barcelone u prošloj sezoni, a svojim sjajnim igrama izborio se i za poziv u reprezentaciju Španije za koju je igrao na Evropskom prvenstvu.

Samo desetak dana kasnije Pedri je otputovao i na Olimpijske igre gdje je također predstavljao svoju zemlju. Međutim, mnogi su bili zabrinuti za njega jer je Pedri odigrao nevjerovatan broj mečeva u jednoj sezoni.

Naime, u manje od godinu dana Pedri je za Barcelonu i Španiju odigrao ukupno 78 utakmica što je zaista nevjerovatno. Mnogi su očekivali da će nakon Olimpijade dobiti odmor, ali se to nije desilo.

Pedri se vratio u Barcelonu i igrao je već za vikend u prvom kolu protiv Real Sociedada. Međutim, Mundo Deportivo je objavio jutros da su konačno u klubu pronašli rješenje kako da Pedri dobije odmor.

Oglasi

Ovaj veznjak će biti u konkurenciji za naredne dvije utakmice La Lige protiv Athetic Bilbaa i Getafea, a onda će imati pauzu od skoro dvije sedmice kako bi se barem malo odmorio.

Naime, u tom periodu će reprezentacija Španije igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ali Pedri se prema svemu sudeći neće naći na spisku za ove utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo je objavio da su Barcelona i španski selektor Luis Enrique postigli dogovor da Pedri ne bude na spisku kako bi konačno spojio barem deset dana za odmor.

Enrique je navodno pristao na to, a u narednim danima će objaviti i spisak. Španci početkom septembra igraju tri utakmice u kvalifikacijama za SP i to protiv Švedske (2. septembar), Gruzije (5. septembar) i Kosova (9. septembar).

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Sa 18godina druze to i nije neki problem.Da jeste vec bi tijelo samo dalo znak u vidu povrede.A da n e mogu bez njega nije tacno vec je samo pokazatelj da su njima igraci meso i profit.
5 0
Jasminn
Pedri igra na silu i da se pita Kuman igrao bi 200 utakmica dan za dan samo da Pjanic ne dobije sansu, tj da digne sidro i ode. Al ne mora to biti ni Pjanic, nek ga zamjeni neko drugi. Mislim koliko god da je Pedri bitan i dobar ne mogu vjerovati da im je toliko potreban protiv nekih ekipa tipa Getafea pa da ga nemoze neko zsmjeniti jednu utakmicu. U toj spanskoj ligi imas makar 4-5 ekipa koje nebi igrale ni treci rang engleskog fudbala.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti