Roberto Carlos - Čovjek kojem nije bio suđen Premiership
FOTO: EPA

Dva puta bio na korak od Engleske

Roberto Carlos - Čovjek kojem nije bio suđen Premiership

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Carlos najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Real Madrida s kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti.

Roberto Carlos je prvi profesionalni ugovor potpisao s brazilskim Uniao San Joao u kojem je igrao do 1993. godine kada je prešao u Palmeiras. Carlos je u Palmeirasu pružao sjajne igre koje nisu ostale nezapažene pa je samo dvije godine kasnije stigao u Evropu jer je potpisao za Inter.

Ipak, nakon više od 20 godina nakon toga Carlos je otkrio da je tog ljeta bio veoma blizu da ode u Englesku jer su dva kluba iz Premiershipa pokazali interes za njega. Ipak, jedan od njih je bio uporniji i vjerovatno bi Carlos otišao na Otok da nije stigla bogata ponuda Intera.

"Bio sam jako blizu da potpišem za Aston Villu kada sam napuštao Brazil. Čak sam imao sastanak s čelnicima tog kluba, ali se na kraju nije ništa desilo jer se javio Inter. Također, interes je pokazo i Birmingham, ali nisu nikad ozbiljnije pokušali da me dovedu", rekao je Carlos.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac je proglašen za jednog od najboljih lijevih bekova svih vremena. Carlos je nakon Intera otišao u Real Madrid gdje je igrao do 2007. godine. Tada je napustio Madrid i prešao je u Fenerbahče, ali je i tog ljeta bio blizu da karijeru nastavi u Engleskoj. Međutim, nikad mu nije bilo suđeno da se okuša u Premiershipu.

"Tog ljeta sam imao ponudu Chelseaja, ali se stvari nisu ostvarile kako sam ja zamišljao. Razgovarao sam sa Romanom Abramovičem u Parizu, no bilo je stvari oko kojih se nismo uspjeli dogovoriti. Bilo je blizu, ali na kraju je sve propalo", dodao je legendarni Brazilac.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi