Roberto Carlos je dogovorio transfer u Premiership, ali ni sam ne zna kako je propao

Legendarni Braziliac otkrio

Roberto Carlos je dogovorio transfer u Premiership, ali ni sam ne zna kako je propao

Admin Čaušević

Roberto Carlos je za mnoge najbolji lijevi bek u historiji fudbala, a svoje najbolje fudbalske godine je proveo u Real Madridu. 

Nakon od desetljeća na Santiago Bernabeu stadionu Carlos je na ljeto 2007. godine bio veoma blizu transfera u Premiership.

Legendarni Brazilac poznat po razornom udarcu je bio na korak od potpisa, ali ni sam ne zna kako je posao propao. Na kraju je potpisao za Fenerbache.

"S Chelseajem je doslovno sve bilo dogovoreno. Samo sam trebao tamo otići i potpisati. Bilo je to sedmicu prije nego što sam potpisao za Fenerbache", počeo je priču Carlos.

"Bio sam u Parizu sa Romanom Abramovichem i bivšim direktorom Peterom Kenyonom. Nažalost u posljednjim trenucima prije finaliziranja nešto nije uspjelo, to se dešava često u fudbalu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sve je bilo dogovoreno i 100 posto sam siguran da bih igrao dobro u Premier ligi jer odgovara mojim karakteristikama".

Carlos je i 1995. godine bio transferu Englesku. Tada ga je htjela Aston Villa, ali kako je njegov igrački karton bio preskup za taj klub završio je u Interu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi